Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων Ξάνθης

Με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης «Ο Γέρος του Μοριά» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στις 18 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 πραγματοποίησαν στον Πολιτιστικό πολυχώρο, Καπναποθήκη «Π», (Καπνεργατών 9, Ξάνθη) την εκδήλωση παρουσίασης του εκπαιδευτικού, συλλέκτη και συγγραφέα Βασίλειου Π. Σαρλή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα. εκπρόσωπος του Διευθυντή Αστυνομίας και λοιποί εκπρόσωποι των αρχών και των συλλόγων και φορέων του Νομού Ξάνθης, καθώς και πλήθος Ξανθιωτών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του Συλλόγου Πελοποννησίων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γεώργιος Γκοβέσης. Μετά τον χαιρετισμό των επισήμων το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Μανταλής ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό, στους στόχους και το έργο του Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης «Ο Γέρος του Μοριά»,  μίλησε για το  συγγραφέα Βασίλειο Π. Σαρλή.

Στη συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ/ΔΠΘ Αθανάσιος Kαρλής παρουσίασε το βιογραφικό του τιμώμενου προσώπου.                                 Ακολούθησε η παρουσίαση του συγγραφικού έργου του συγγραφέα Βασίλειου Π. Σαρλή, καθώς και ανάγνωση με γλαφυρό τρόπο αποσπασμάτων από το έργο του από το Εκδότη Μιχάλη Σπανίδη.

Μετά τις κυρίως ομιλίες ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης «Ο Γέρος του Μοριά» Στρατηγός ε.α Κωνσταντίνος Τρiανταφυλλόπουλος επέδωσε εκ μέρους του Συλλόγου  στο τιμώμενο πρόσωπο τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε συγκινητική ομιλία του ιδίου του Βασίλειου Π. Σαρλή ο οποίος αναφέρθηκε στο επιστημονικό του έργο κυρίως με θέμα τη λαογραφία της περιοχής Φενεού της Ορεινής Κορινθιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με δημοτική μουσική της Πελοποννήσου.

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης «Ο Γέρος του Μοριά» ευχαριστεί τις αρχές της Ξάνθης αλλά ιδιαίτερα ευχαριστεί το λαό της Ξάνθης που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση προς τιμή του αξιόλογου πνευματικού ανθρώπου Βασίλειου Π. Σαρλή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Μανταλής                                   Γεώργιος Γκοβέσης

Σχετικά Άρθρα