Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εγωισμοί (πολιτικοί και άλλοι) στο Δήμο Ξάνθης

Ανακοίνωση των Πολιτών για την Ξάνθη

Την τελευταία εβδομάδα, με αιτία μια ανακοίνωση της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και του επικεφαλής της κ. Θ. Ξυνίδη, γίναμε μάρτυρες ενός λόγου που χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια και υποβάθμιση. Αναφερόμαστε στις κατηγορίες που απευθύνονται κατά της παράταξής μας για «απαράδεκτες, παράνομες πράξεις» σημειώνοντας ότι «άγνωστοι εισήλθαν στα γραφεία της παράταξής μας, στη Γ. Σταύρου, παραβίασαν τον ιδιωτικό μας χώρο, κατέστρεψαν, αφαίρεσαν και εξαφάνισαν αρχεία μελών και φίλων της παράταξης, παραβίασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, εξαφάνισαν τα δεδομένα του ταμείου της παράταξης» φωτογραφίζοντας τον επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης.

Προσπαθώντας να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία και πολιτική σύνεση παραθέτουμε τα γεγονότα.

Ο Δήμος Ξάνθης όφειλε από το 2011, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, να εξασφαλίσει χώρο(ους) για τη λειτουργία όλων των δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το έκανε.

Η δημ. παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή» με επικεφαλής τον κ. Πούλιο προχώρησε σε κατάληψη γραφείου στην οδό Γ. Σταύρου το οποίο ανήκει στο Δ. Ξάνθης. Με την σιωπηλή ανοχή του Δήμου λειτούργησε ως «γραφείο της» μέχρι το 2014 και έκτοτε παραμένει κλειστό και ανενεργό.

Η Δημοτική μας Κίνηση, μετά από πολύμηνα δημόσια αιτήματα, παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κλειδί του χώρου με τη δήλωση ότι είναι διαθέσιμος για όλες τις παρατάξεις. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε επικοινωνία με αυτόν που μας υπέδειξαν ως ιδιοκτήτη των επίπλων αλλά αργότερα και με τον ίδιο τον επικεφαλής. Παράλληλα, από τις 13 Μαρτίου 2016 αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας ανακοίνωση για τα γραφεία και φυσικά δεν αλλάχθηκαν κλειδαριές για να μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι και πριν. Που είναι λοιπόν τα αντικλείδια και οι διαρρήξεις; Σχετικά δε με τις υποτιθέμενες καταστροφές, εξαφανίσεις και παραβιάσεις υλικών και δεδομένων η αλήθεια είναι ότι όλα τα εγκαταλειμμένα υλικά που υπήρχαν απλωμένα στο χώρο, συσκευάστηκαν και τακτοποιήθηκαν για φύλαξη σε έπιπλο μέσα στο ίδιο γραφείο, χωρίς να λείπει ούτε συνδετήρας.

Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ζητήματα μπορούν να λύνονται μέσα από την επικοινωνία και τον ειλικρινή διάλογο. Επειδή όμως κάποιοι βιάστηκαν να δημοσιοποιήσουν κατηγορίες, ζητούμε από την «Κοινωνία Δημοτών» τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι μας αφορά και την απόσυρση των απαράδεκτων και υποτιμητικών αναφορών της ανακοίνωσης της.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου από το Δήμο Ξάνθης σχετικά με το θέμα του χώρου για τις δημοτικές παρατάξεις, με τρόπο θεσμικά ορθό ώστε να πάψει η μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα του δήμου μας και καλούμε όλες τις παρατάξεις να εξαντλήσουμε τη μαχητικότητά μας σ’ αυτά και όχι σε στείρες αντιπαραθέσεις.

Ξάνθη, 25/4/2016

Σχετικά Άρθρα