Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Άρχισαν οι εγγραφές στην σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής Θάλασσας από τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας (τμήμα Κεραμωτής Φαναρίου)

Άρχισαν οι εγγραφές για το έτος 2016 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ. των τμημάτων Κεραμωτής και Φαναρίου. Η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη στους μαθητές.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων καθώς και τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας δεν είναι το τέρμα. Για όποιον θέλει να μείνει  κοντά στη θάλασσα, είναι η αρχή της δράσης. Οι μαθητές της σχολής γίνονται μέλη του Ομίλου και μπορούν να πάρουν μέρος σε εκδρομές με ιστιοφόρα, να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα σκάφη του Ομίλου, παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ο Όμιλος μας καθώς και σε άλλους πανελληνίους η πανευρωπαϊκούς στους οποίους λαμβάνουν μέρος τα σκάφη του Ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Εκπαιδευτή του Ομίλου Γκριτζελάκη Χριστόφορο τηλ. +306972054346, e-mail: [email protected] & με τον Έφορο Ανοικτής Θάλασσας Θεοδωρίδη Δημήτρη 6948066969.

Afisa nok

Σχετικά Άρθρα