Μάθε τι κοινό έχει το περιαστικό άλσος της Ξάνθης με αυτό της Φλωρεντίας; - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Μάθε τι κοινό έχει το περιαστικό άλσος της Ξάνθης με αυτό της Φλωρεντίας;

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη, η ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των περιαστικών δασών στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής» που διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης.

Την εναρκτήρια τελετή της ημερίδας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Αν. Καθηγητής κ. Φώτιος Μάρης. Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικήτας Φραγκισκάκης. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης κ. Παναγιώτης Μουχταρίδης και ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος.

hmerida dpth (1)

Στην ομιλία πραγματοποιήθηκε ανάλυση των χειρισμών και των μεθόδων που θα ακολουθηθούν στα δύο περιαστικά δάση της Ξάνθης και της Φλωρεντίας από τους ερευνητές Alessandra Lagomarsino, συντονίστρια του προγράμματος και τους Alessandro Paletto, και Ugo Ciavetta. Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν για το περαστικό δάσος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλίας Μήλιος, ο Διευθυντής Δασών Ξάνθης, ο Δασάρχης Ξάνθης ενώ ο κ. Δημήτρης Κεραμιτζής παρουσίασε το προγράμμα Αειφορική εκμετάλλευση βιομάζας, για την παραγωγή βιοενέργειας, SeemLa.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας ήταν σημαντική, κυρίως από δασολόγους και δασοπόνους των δασικών υπηρεσιών, υπαλλήλους των ΟΤΑ, πανεπιστημιακό προσωπικό και φοιτητές Δασολογίας.

Σχετικά Άρθρα