Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο και σήμερα το αστυνομικό δελτίο…

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 43,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν στις 11-3-2016 το απόγευμα, στην Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 27 (άντρες) και 31 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προ επικείμενου ελέγχου να απορρίπτουν στο έδαφος μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 42 γραμμαρίων. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε επίσης μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σύλληψη υπηκόου Βουλγαρίας για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Έφερνε παράνομο καπνό

Συνελήφθη στις 7-3-2016 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ο 23χρονος επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του μια (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 686 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, κροτίδων και ναρκωτικών κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν, στις 8-3-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 64 και 49 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, κροτίδων και ναρκωτικών κατά περίπτωση. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 64χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε τρεις οικίες του, εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά:

776 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, 138 κροτίδες, 1 μεταλλική πίπα, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 49χρονος, διότι εντοπίσθηκε να κατέχει οκτώ πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και τα οποία κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα