Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Το καλύτερο Καρναβάλι των τελευταίων ετών… Τεράστια η κοσμοσυρροή… δούλεψε η αγορά…

Παρά τον κακό καιρό και την άσχημη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας οι Θρακικές λαογραφικές γιορτές καρναβάλι 2016 στέφθηκαν με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Οι παράλληλες εκδηλώσεις τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, η Λευκή Νύχτα την Παρασκευή η Βραδυνή Παρέλαση αλλά και η Κεντρική το μεσημέρι της Κυριακής έφερναν χιλιάδες κόσμου στην πόλη μας και γέμισαν τα σοκάκια της παλιάς πόλης αλλά και τα ταμεία των επιχειρήσεων. Η οργάνωση ήταν άψογη και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα. Ο ήχος ήταν τρομερός και πολύ δυνατός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων καρναβαλιστών αλλά και θεατών.

Το Καρναβάλι Ξάνθης του 2016 έφθασε στο τέλος του με τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορους οικισμούς κυρίως όμως στην Σταυρούπολη με το έθιμο της Καμίλας.

Ο κόσμος της Ξάνθης αλλά και της βόρειας Ελλάδας έδειξε ότι κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, το Καρναβάλι της Ξάνθης είναι ο πραγματικός θησαυρός της πόλης μας. Γι αυτό και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ήταν και φέτος Βαλκανικό Καρναβάλι και μάζεψε τουρίστες τόσο από την Βουλγαρία όσο και από την Τουρκία.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που μου έκανε ο Πασχάλης Λύρατζης ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου σήμερα το πρωί όταν τον ρώτησα για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού… «Σταύρο αυτές τις δύο βδομάδες, οι Ξανθιώτες γλεντήσαμε, περάσαμε καλά με κέφι και ζωντάνια. Όλοι και κυρίως οι επισκέπτες μας, έκαναν ένα διάλυμα και ξεφύγανε από τα προβλήματα και τις σκοτούρες. Το κέφι αυτό και τη ζωντάνια του Καρναβαλιού της Ξάνθης πρέπει να την κρατήσουμε και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον… εμείς από χθες μαζί με τον Δήμαρχο ξεκινήσαμε την οργάνωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού του 2017…» μου είπε… (Για να γίνει το Καρναβάλι αυτό δούλεψαν εκατοντάδες άνθρωποι μέρα και νύχτα… τους αξίζουν συγχαρητήρια!).

Σχετικά Άρθρα