Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Έκθεση:«Η Μικρασιατική Καταστροφή στις Κυπριακές Εφημερίδες»

 εφημερίδα ελευθε αφίσα σε εικόνα Εξώφυλλο βιβλίου

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, διοργανώνει έκθεση με τίτλο: «Η Μικρασιατική Καταστροφή στις Κυπριακές Εφημερίδες», από 27/2/2016 έως 14/3/2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης.

Μέσω των πρωτοσέλιδων των Κυπριακών εφημερίδων της εποχής προβάλλονται τα τραγικά γεγονότα, αλλά και οι προσπάθειες των Ελλήνων της Κύπρου να φιλοξενήσουν, να στηρίξουν και να δώσουν παραμυθία και κουράγιο στους πρόσφυγες που καταφθάνουν γυμνοί και καταδιωγμένοι από τις Μικρασιατικές ακτές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 27 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ στην Δημοτική Πινακοθήκη στην Παλιά πόλη. Ομιλητής θα είναι ο δημιουργός της έκθεση Δρ Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους , καθηγητής στο Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Intercollege.

Στηρίζοντες και χορηγοί: 1)Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, 2) Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα και έχει χορηγό επικοινωνίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη»

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ξάνθης

Η Πρόεδρος

Ελένη Χατζηγεωργίου

Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός & Πολιτικός Μηχανικός

Σχετικά Άρθρα