Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Μπουμπούκι 18χρονος Δροσερίτης έκανε 2 ληστείες μια απόπειρα και 5 διαρρήξεις σε δυο μήνες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 2 ληστείες, 1 απόπειρα ληστείας, 5 διαρρήξεις επιχειρήσεων και οχημάτων και 3 κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα 29-12-2015 έως 13-2-2016, στο νομό Ξάνθης.

Συνελήφθη στις 13-2-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, το πρωί της 13 ης Φεβρουαρίου, στο Δροσερό Ξάνθης, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει, λίγες ώρες νωρίτερα, από την πόλη της Ξάνθης.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι ο δράστης, την τελευταία εβδομάδα, αφαίρεσε επίσης 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ διέρρηξε 2 επιχειρήσεις και 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά:

– 5 ηλεκτρονικές συσκευές

– διάφορα λάστιχα αυτοκινήτων

– είδη ρουχισμού

– διάφορα έγγραφα

– το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ

– 1 κλειδί αυτοκινήτου

Από τη συνέχεια της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 18χρονος κατά το χρονικό διάστημα 29-12-2015 έως 8-2-2016, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, προσέγγισαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 79 και 15 ετών και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή τους, συνολικά ένα ρολόι χειρός, μία αλυσίδα με σταυρό και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Επίσης προέκυψε ότι ο δράστης μαζί με έναν από τους συνεργούς του, αφού σταμάτησαν, πεζοί, το όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, κλείνοντάς του το δρόμο, αποπειράθηκαν, με τη χρήση σωματικής βίας, να αφαιρέσουν από την κατοχή του χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενώ διέρρηξαν μία επιχείρηση και αφαίρεσαν 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία και 3 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν ένα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα και το ρολόι χειρός, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες και κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα