Επιστολές Τελευταία Νέα

Σκληρή απάντηση της ΕΣΗΕΜΘ στην ενέργεια του γραφείου τύπου του Σύριζα Κοζάνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια του Γραφείου Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, να αποδώσει, σε ανακοίνωσή του έπειτα από επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου, σκοτεινά και αντιεπαγγελματικά κίνητρα στον δημοσιογραφικό κόσμο της περιοχής, με τρόπο γενικευτικό και αόριστο.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε κατηγορία για σύνταξη δημοσιογράφων με «πολιτικούς κύκλους που υποδαυλίζουν την επιθετικότητα ακραίων στοιχείων» και για επιλεκτική ενημέρωση και προτροπές σε αγρότες να «εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης Τύπου», μπορούν να διεκδικούν βαρύτητα μόνο αν γίνονται με συγκεκριμένα στοιχεία και κατονομάζουν συγκεκριμένα πρόσωπα ζητώντας να αποδοθούν σε αυτά με θεσμικό τρόπο ευθύνες. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, ανάλογες κατηγορίες κινούνται απλώς στο πεδίο της συκοφαντίας και μαρτυρούν προθέσεις να πληγεί εν γένει το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΠΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει στην Ένωση Συντακτών στοιχεία που τεκμηριώνουν τις κατηγορίες που περιέλαβε στην ανακοίνωσή της ή, εφόσον δεν τα διαθέτει, να την ανακαλέσει.

Επιπλέον, τονίζει ότι είναι υποχρέωση όσων διοργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου να διασφαλίζουν συνθήκες που θα επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να ασκούν το έργο τους χωρίς παρεμβάσεις και ενοχλήσεις από πρόσωπα που παρίστανται στον χώρο χωρίς να έχουν σχέση με τη διαδικασία της ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα