Έβρος Τελευταία Νέα

Καστελόριζο και Αλεξανδρούπολη τα δύο νέα «μονοπάτια» για τους μετανάστες

Το Καστελόριζο και η Αλεξανδρούπολη είναι τα δύο νέα περάσματα που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να προωθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα τελευταία 24ωρα το Καστελόριζο «βούλιαξε» αφού 800 άτομα έφτασαν με βάρκες από τα απέναντι παράλια, που απέχουν μόλις 650 μέτρα, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να είναι πολλαπλάσιοι σε αριθμό από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα, όμως, με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, εκτός από το Καστελόριζο, όμως, και η Αλεξανδρούπολη αρχίζει να μετατρέπεται σε «πέρασμα» για τους δουλεμπόρους.

Μάλιστα, ψαράδες της περιοχής είδαν για πρώτη φορά χθες βάρκες να πλησιάζουν στις ακτές τους. Σε μία από αυτές επέβαιναν 68 άτομα, ανάμεσά τους 20 παιδιά και βρέφη, που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από τον καπετάνιο της μηχανότρατας «Καπετάν Φώτης ΙΙ», ο οποίος τους ανέβασε στο σκάφος του και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο αλιέας δήλωσε ότι ενώ ψάρευε, άκουσε τις φωνές των προσφύγων που ζητούσαν βοήθεια. Προσέγγισε στο σημείο, τους επιβίβασε στο σκάφος του και τους μετέφερε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνοδεία των λιμενικών Aρχών. Μετά την καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους οι πρόσφυγες θα οδηγηθούν σε κέντρο φύλαξης του νόμου όπου θα φιλοξενηθούν έως και την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σχετικά Άρθρα