Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός εργατικού θέματος από τον Τσολακίδη… αλλά και η οικογενειοκρατία δεν μπορεί να επιβληθεί!!!

Ένας υπάλληλος (συγγενείς όπως μου λένε, ο άνθρωπος δημοτικού συμβούλου του Β. Τσολακίδη) είχε σύμβαση με την ΔΕΥΑ Αβδήρων. Όταν τελείωσε η σύμβασή του, η διοίκηση είχε αλλάξει και κρίθηκε ότι ο συγκεκριμένος δεν χρειαζόταν στην επιχείρηση! Η ΣΥΜΒΑΣΗ του- που του είχαν κάνει οι προηγούμενοι- τελείωσε…. Το επαναλαμβάνω… Ο Χατζόπουλος ο νέος πρόεδρος ΔΕΝ του ανανέωσε την σύμβαση και αυτό από τον Τσολακίδη ήταν αιτία πολέμου. Άσχετα με τον εργαζόμενο (με τον οποίο βρέθηκα και εγώ στην ίδια θέση παλιότερα) ο ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ γιατί θέλει να επιβάλει στην νέα διοίκηση του δήμου τον τρόπο λειτουργίας της; Έκανε ο ίδιος όσες προσλήψεις ήθελε… αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό να θέλει να επιβάλει τους ίδιους ανθρώπους και στον Τσιτιρίδη;;;

Παραθέτω τις δύο επιστολές και θα επανέλθω. Περίμενα το ΔΣ το προχθεσινό μπας και ακουστεί κάτι καινούριο ώστε να το σχολιάσω αλλά τελικά δεν… Οι επιστολές…

Βασίλης Τσολακίδης: Αντιπολίτευση.

H παράταξη ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ του Δήμου Αβδήρων καταγγέλλει, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Χατζόπουλο Νικόλαο και τον Δήμαρχο κ.Τσιτιρίδη Γεώργιο ως ηθικό αυτουργό, γιατί ο Πρόεδρος της επιχείρησης προχώρησε σε απόλυση του εργαζομένου κ. …. (αναφέρεται το όνομα).

Η συγκεκριμένη απόλυση κρίθηκε άκυρη και παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης . Ο εργαζόμενος, 62 ετών και άτομο με ειδικές ανάγκες, εργαζόταν στην Δημοτική επιχείρηση από το 2011, τον Ιούνιο του 2015 απολύθηκε παρανόμως από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ. Ενώ η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ προφασίσθηκε ότι η απόλυση του έγινε για οικονομικούς λόγους, μετά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εργαζόμενου, προσέλαβε 20 νέους υπαλλήλους σε διάστημα τριών μηνών.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, σκοπός τους ήταν να παραμείνουν στην επιχείρηση μόνο οι νεώτεροι ηλικιακά εργαζόμενοι. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ για την απόλυση του Χρήστου Σίσκου στηρίχθηκε σε λόγους παράνομους και καταχρηστικούς. Διατάχθηκε λοιπόν η ακύρωσή της και η άμεση επιστροφή του εργαζόμενου στην θέση εργασίας του.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης με την εμπαθή συμπεριφορά του και ζημίωσε την επιχείρηση οικονομικά γιατί θα πληρώσει τον εργαζόμενο και θα καταβάλλει και τις εργοδοτικές εισφορές, για όσο καιρό ήταν σε αργία ο εργαζόμενος και παράλληλα ζημίωσε ηθικά την δημοτική επιχείρηση απολύοντας παράνομα εργαζόμενο.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελεγχθεί   ο Πρόεδρος αν υπέπεσε στο παράπτωμα παράβασης καθήκοντος.

11/02/2016

Με εκτίμηση

Για το Συνδυασμό

ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Βασίλης Τσολακίδης

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Νίκου Χατζόπουλου

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, διαπίστωσα με έκπληξη ότι τοπικές ιστοσελίδες δημοσιεύουν δηλώσεις του τέως Δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη, με τις οποίες καταγγέλλει τόσο εμένα όσο και το νυν Δήμαρχο κ. Τσιτιρίδη, διότι προχωρήσαμε σε απόλυση εργαζόμενου ΑΜΕΑ, τον οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αντικαταστήσαμε με την πρόσληψη 20 υπαλλήλων σε διάστημα τριών μηνών.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχω να επισημάνω τα εξής:

Ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΑ για τον οποίο κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσολακίδης, απασχολήθηκε στην επιχείρηση με τετραετές πρόγραμμα ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ, το οποίο έληξε τον περασμένο Ιούνιο. Κατά την ίδια περίοδο έληξαν επίσης αντίστοιχα προγράμματα ΑΜΕΑ άλλων δύο εργαζόμενων.

Με βάση πρόσφατη νομοθεσία, δίδεται η δυνατότητα στο ΔΣ δημοτικών επιχειρήσεων να μετατρέψουν τις παραπάνω συμβάσεις σε αορίστου χρόνου μετά τη λήξη τους. Τονίζω ότι ο νόμος δεν επιβάλλει την παραπάνω μετατροπή αλλά αφήνει το περιθώριο της επιλογής στο ΔΣ.

Εμείς κρίνοντας με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια και έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό το συμφέρον της ΔΕΥΑΑ, επιλέξαμε να κρατήσουμε δύο από τους τρεις εργαζόμενους μιας και τα οικονομικά της επιχείρησης είναι ιδιαίτερα στενά.

Είναι χρήσιμο να αναφέρω ότι και οι τρεις εν λόγω εργαζόμενοι επιλέχθηκαν και προσλήφθηκαν από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Σίσκο και όλως τυχαίως κατάγονται από το χωριό του, τον Πολύσιτο.

Αν λοιπόν διακατεχόμασταν από εμπάθεια, όπως κατηγορούμαστε από τον κ. Τσολακίδη, δε θα κρατούσαμε στην επιχείρηση κανέναν από τους τρεις υπαλλήλους που επέλεξε η διοίκησή του. Εγώ αντίθετα κράτησα τους δύο (αυτούς που θεωρήσαμε ικανότερους να προσφέρουν στη ΔΕΥΑΑ), ενώ νωρίτερα και ο κ. Τσιτιρίδης ανανέωσε τις συμβάσεις των τριών υδραυλικών που επίσης είχε επιλέξει η παράταξη Τσολακίδη.

Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πιο αδαής ότι κάθε άλλο παρά από εμπάθεια διακατέχεται η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Αβδήρων.

Σε ότι αφορά το θρασύτατο ψέμα ότι προσλάβαμε είκοσι άτομα σε διάστημα τριών μηνών, αποσαφηνίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι στην περίοδο της δωδεκάμηνης παρουσίας μου στην προεδρία της ΔΕΥΑΑ έγιναν σταδιακά δεκατέσσερις προσλήψεις εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, κανείς από τους οποίους δεν απασχολήθηκε στο πόστο του εργαζόμενου που αποχώρησε, αλλά κάλυψαν κενά που προέκυψαν στα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας έπειτα από τη λήξη 27μηνων συμβάσεων πέντε εργαζομένων που είχαν προσληφθεί  με το πρόγραμμα πλησίον σύνταξης του ΟΑΕΔ.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους σε ό,τι αφορά τη δικαστική διαμάχη με τον εν λόγω εργαζόμενο, διευκρινίζω ότι κέρδισε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην εργασία μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν πρόκειται να κριθεί επί της ουσίας η αγωγή του.

Είναι φυσικά δεδομένο ότι εμείς θα σεβαστούμε την κρίση του δικαστηρίου, όποια κι αν είναι αυτή, και δε θα επιδοθούμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός εργαζόμενου, όπως κάνει χωρίς ντροπή ο κ. Τσολακίδης.

Αναφορικά δε, με την απαίτησή του να ελεγχθώ για ποινικές ευθύνες και παράβαση καθήκοντος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον καλώ αν έχει στοιχεία να τα υποβάλλει ο ίδιος στον αρμόδιο Εισαγγελέα, διαφορετικά να σιωπήσει, διότι πλέον ούτως ή άλλως θα στραφώ εναντίον του στα αρμόδια Δικαστήρια.

Ξάνθη, 12/2/2016

Με τιμή

Νικόλαος Χατζόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑ Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα