Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Παραιτήθηκε από την θέση του υφυπουργού ο Παναγιώτης Σγουρίδης

Την παραίτησή του στη διάθεση τού πρωθυπουργού υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξετάσει το ζήτημα την Παρασκευή, όταν θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, ο κ. Σγουρίδης είχε προσπαθήσει να μετριάσει τις εντυπώσεις που είχαν προκαλέσει προηγούμενες δηλώσεις του, περί των πραγμάτων που τάζουν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί στον ελληνικό λαό.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά παραπλάνησε τους αγρότες, όπως είχαν κάνει και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν κρίνονται από τις πράξεις τους, αλλά από αυτά που λένε και δήλωσε με νόημα πως «εάν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει».

Σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι παλιά καραβάνα στην πολιτική δήλωσε πως «δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της ραδιοφωνικής εκπομπής εάν αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3», εννοώντας τον κ. Σαμαρά και προσθέτοντας «όπως τα λεφτά υπάρχουν» εννοώντας τον κ. Παπανδρέου. Ο δημοσιογράφος επέμενε και ρώτησε ξεκάθαρα εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως και ο Σαμαράς, για να του απαντήσει ο κ. Σγουρίδης «όπως ο Παπανδρέου πριν». Στη σημερινή του δήλωση, ο υφυπουργός υποστήριξε τα εξής: Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς.

(σ.σ. Κρίμα για την Ξάνθη γιατί χάνει μια θέση στην Κυβέρνηση που όπως και να το κάνεις κάποια ζητήματα της περιοχής μπορούσε αν όχι να τα επιλύσει τουλάχιστον να τα προωθήσει…).

loading...

Σχετικά Άρθρα