Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κ. Μητσοτάκης: Ευθύνη του Τσίπρα η επιδείνωση της οικονομίας και το χάος στο προσφυγικό

Στη ΝΔ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκλογολογία που έχει ήδη ξεκινήσει επισημαίνοντας πως μπροστά στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει, η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ξεκινήσει τη συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στη συζήτηση αυτή και με ανάρτησή του στο twitter τόνισε πως «όποτε και να γίνουν εκλογές η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη.» Από εκεί και πέρα, πάντως, ο ίδιος εκτιμά πως η προσφυγή στις κάλπες στην παρούσα φάση θα δημιουργούσε νέα προβλήματα στη χώρα και θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να αιφνιδιάσει για μία ακόμα φορά όπως έκανε και κατά το παρελθόν και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του επιρρίπτει ουσιαστικές ευθύνες σε προσωπικό επίπεδο στον Αλέξη Τσίπρα τόσο για την επιδείνωση της οικονομίας τους τελευταίους μήνες, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί εκτός Σένγκεν.

Στην παρέμβασή του, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κατάσταση στο προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά κρίσιμη επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία όπως τόνισε «για πολλούς μήνες είναι εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και αδράνησε εγκληματικά στέλνοντας μήνυμα σε όλους πως η Ελλάδα είναι μια ανοχύρωτη χώρα.»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια ανέλαβε, για να μη δώσει δικαιολογία σε όσους θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα στο περιθώριο της Συνθήκης Σένγκεν, να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες και να εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία θα προχωρά σε έναν αυστηρό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. ‘

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Ευρώπη να εφαρμόσει «μια πολιτική χειροπιαστής στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα» και να ασκήσει πίεση στην Τουρκία «ώστε, επιτέλους, να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και να τελειώνει με αυτό το άθλιο κύκλωμα των διακινητών ανθρώπινων ψυχών.».

Σχετικά Άρθρα