Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε στο Αιγαίο- Αγνοούνται 3 Έλληνες Αξιωματικοί

– Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
– Εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος
– Το στίγμα του χάθηκε στις 02:45
– Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη

Το ελικόπτερο μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού. Το στίγμα του χάθηκε στις 02:45. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Στις έρευνες μετέχει η φρεγάτα απ’ όπου απονηώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Ακόμη δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του πληρώματος. Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι δύο χειριστές και ο μηχανικός.Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος.

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε ανοιχτά της Κινάρου στα δυτικά της Λέρου

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η φρεγάτα μετείχε στην άσκηση “Αστραπή”. Το ελικόπτερο χάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λέρου.
Με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχουν ελπίδες να εντοπιστεί το ελικόπτερο καθώς ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

loading...

Σχετικά Άρθρα