Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Επίτιμο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των G. Sciacca o Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης

Επίτιμο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών & Μελετών, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα των Διεθνών Βραβείων GiuseppeSciacca με έδρα τη Ρώμη, ανακηρύχτηκε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι να βελτιώσει τη νομική, οικονομική, κοινωνιολογική, ιστορικο-φιλοσοφική και επιστημονική κουλτούρα τόσο στο ιταλικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον, λειτουργώντας ως ένα είδος μόνιμου Παρατηρητηρίου θεμάτων με σαφή ευρωπαϊκή κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείονται όσα αφορούν σε άλλες πολιτιστικές ταυτότητες.Το Ινστιτούτο επιδιώκει να προάγει την διαπολιτισμική ευρωπαϊκή και παγκόσμια ανταλλαγή μεταξύ επιστημονικά καταρτισμένων λειτουργών αλλά και μεταξύ φοιτητών από Πανεπιστήμια σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Καθηγητής κ.Αθανάσιος ΚαραμπίνηςΠρύτανης του Δ.Π.Θ μεγνωστικό αντικείμενο στις κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματοςπροσφέρει τις υπηρεσίες του στο Πανεπιστήμιο και γενικότερα στην Ακαδημαϊκή κοινότητα από πολλές ακαδημαϊκές θέσεις. Είναι μέλος σε πλήθος επιστημονικών επιτροπών, οργανώσεων και συμβουλίων, έχει πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,πληθώρα δημοσιευμένων ερευνητικώνέργων και σπουδαίο εθελοντικό έργο, κυρίως στον τομέα του πολιτισμού και της επιστήμης.

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής κ.Αθανάσιος Καραμπίνης, δήλωσε ότι «είναι τιμή η συμμετοχή μου στην επιστημονική επιτροπή ενός μεγάλου θεσμού, όπως τα Sciacca και ακόμη μεγαλύτερη όταν προάγεται η αριστεία των νέων, οι αξίες και η φιλία των λαών μέσω του πολιτιστικού, κοινωνικού και επιστημονικού εθελοντισμού».

Σχετικά Άρθρα