Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Κοπή βασιλόπιτας και βράβευση αριστούχων από τον Σύλλογο ποντίων Ξάνθης

pita pontioi (8) pita pontioi pita pontioi (1) pita pontioi (2) pita pontioi (3) pita pontioi (4) pita pontioi (5) pita pontioi (6) pita pontioi (7)

Ποντιακή βασιλόπιτα, φτιαγμένη από την Κατερίνα Παπαδοπούλου ιδιαίτερα γευστική και εξαιρετικά στολισμένη, έκοψε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 ο Σύλλογος μας.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Ξάνθης κ. Δρεμσίζης Ιωάννης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Αμοιρίδης Μιχάλης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, ο Υποδιοικητής του Δ’ΣΣ στρατηγός Δαβιτίδης Σπύρος, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’ΣΣ, η πρόεδρος των Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιάτων Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης Ανδρέας με μέλη του ΔΣ., ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πολλά μέλη και παιδιά μελών μας.

Πέρα από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας τιμήθηκαν και φέτος τα παιδιά των μελών του Συλλόγου μας που αρίστευσαν στα Σχολεία των η πέτυχαν σε ΑΕΙ ΤΕΙ την προηγούμενη χρονιά ως μία συμβολική χειρονομία να επαινεθούν οι προσπάθειες τους αλλά και των εκπαιδευτικών που σκύβουν με αγάπη και ενδιαφέρον πάνω στα παιδιά μας για να τους οδηγήσουν στους δρόμους της γνώσης και της επιτυχίας.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι:

 

Επώνυμο όνομα όνομα πατρός όν μητρός Τάξη το

2014-15

Σχολείο βαθμός
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Αλεξιάδου Αθηνά Ιωάννης Μαρίνα Α 5ο Γυμνάσιο 19 12/15
Αποστολίδου Αντωνία Χαράλαμπος Χριστίνα Α 5ο Γυμνάσιο 19 1/15
Καπνιάζη Δέσποινα Ιωάννης Άννα Α 7ο Γυμνάσιο 18 4/18
Νικολαϊδου Κωνσταντίνα-Νίνα Βιτάλη Ακρησίας Α 5ο Γυμνάσιο 19 8/15
Παπαδοπούλου Μαρία -Ραφαηλία Γεώργιος Δέσποινα Β 6ο Γυμνάσιο 18
Σαραντίδης Ανδρέας Εμμανουήλ Θεοφανή Γ 6ο Γυμνάσιο 19 8/13
Χατζηαντωνίου Μαρία- Άννα Χαράλαμπος Σοφία Γ 7ο Γυμνάσιο 18 1/13
ΑΕΙ
Στεφανίδου Σαββίνα Χαράλαμπος Γεωργία Πανεπιστήμιο Μακεδονία
Σχολή Κοινωνικών, ανθρωπιστικών επιστημών

 

Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα μέλη του Συλλόγου για τις δραστηριότητες του και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσπάθεια στην διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων των Ελληνισμού του Πόντου.

Στην σύντομη απάντηση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος, πέρα από τις ευχαριστίες και ευχές αναφέρθηκε σε σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σύλλογος για το 2016, πέρα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί

Η πρώτη αφορά την φιλοξενία της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην πόλη μας, με αίτημα μας στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και η δεύτερη την διερεύνηση πραγματοποίησης του «12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών χορών», της κορυφαίας εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) με συμμετοχή πλέον των 2 000 χορευτών από τους πάνω από 400 Συλλόγους της σε όλη την Ελλάδα, στην πόλη της Ξάνθης.

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Καλή χρονιά. Και του χρόνου.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

 

 

Σχετικά Άρθρα