Μειονότητα Τελευταία Νέα

Ποιος είναι ο Τούρκος που λέει ότι εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα

tsipr 2 tsipr1

Ο Τούρκος καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι, μεγαλομέτοχος μεταξύ άλλων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8, ετοιμάζεται να πάρει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου που αναπαράγουν τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο» φέρεται να δήλωσε ο κ.Ιλιτζαλί.

Στον τουρκικό Τύπο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον έδειχναν μαζί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου, στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο χωρών που έγινε στις 17 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα θα λειτουργεί στο πρότυπο του TV8, αναφέροντας μάλιστα ότι στα σχέδια του είναι η μετάδοση της εκπομπής Survivor στην Ελλάδα.

Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και από το 2013 ανήκει στον όμιλο Acun Medya του Ατζούν Ιλίτζαλί σε ποσοστό 70%. Το υπόλοιπο 30% ανήκει στο Doğuş Yayın Grubu. Αρχικά το κανάλι ήταν ειδησεογραφικό, όμως από το 2003 άλλαξε ύφος και έγινε ψυχαγωγικό. Έδρα του σταθμού είναι η Κωνσταντινούπολη.

Γεννημένος το 1969 στην Αδριανούπολη, ο Ατζούν Ιλίτζαλι ακολούθησε μία εντυπωσιακή επιχειρηματική πορεία. Από αθλητικός ρεπόρτερ, αναβαθμίστηκε γρήγορα σε τηλεοπτικό αστέρα για να φθάσει το 2005 να συγκαταλέγεται μεταξύ των επιχειρηματιών που δήλωσαν τα υψηλότερα εισοδήματα στην Τουρκία.

loading...

Σχετικά Άρθρα