Ατζέντα Τελευταία Νέα

4ης Φλεβάρη. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:00 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην Ξάνθη

Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει την κατεδάφιση του εναπομείναντος συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο που επέβαλαν ΕΕ και ΔΝΤ και ψήφισαν όλα τα μνημονιακά κόμματα, κορυφώνει την επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα όλου του εργαζόμενου λαού. Συνταξιούχοι, παλιοί και νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι μπαίνουν στο στόχαστρο.

Με την «εγγύηση» από το κράτος μόνο της λεγόμενης εθνικής σύνταξης των 384 € επιχειρεί να καταστήσει τη σύνταξη ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και να ξεριζώσει το καταχτημένο με αγώνες παλλαϊκό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.

Η δραστική μείωση κύριων (15-30%) και επικουρικών συντάξεων, μαζί με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που ψήφισε το περασμένο Φθινόπωρο και σε συνδυασμό με την τεράστια ανεργία, τη «μαύρη» και ελαστική εργασία και την καταβαράθρωση των μισθών, δημιουργεί συνθήκες ώστε μόνο ελάχιστοι εργαζόμενοι να κατορθώνουν να παίρνουν ένα μικρό προνοιακό επίδομα στο τέλος του εργάσιμου βίου τους.

Παράλληλα, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγούνται σε αφανισμό τα χαμηλά στρώματα επιστημόνων και επαγγελματιών, καθώς -σε συνδυασμό και με το φορολογικό- και οι φτοχωμεσαίοι αγρότες.

Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να κτιστεί ένα πλατύ μέτωπο αγώνα με συντονισμένες και κλιμακούμενες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους συλλόγους, σε κάθε χώρο όπου ζει και εργάζεται ο λαός και η νεολαία, ξεπερνώντας την ηττοπαθή στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για πολύπλευρες μορφές αντίστασης και πάλης, με σαφή στόχο να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα.

Για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Μαζικά στην απεργία της 4ης Φλεβάρη. Να την πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, να την καταστήσουν σημείο αναφοράς για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων τους.

Σχετικά Άρθρα