Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Κοινή ανακοίνωση των επιστημόνων φορέων της Ξάνθης κατά της Κυβερνητικής πολιτικής

Ξάνθη 28 Ιαν 2016: Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της Ξάνθης η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιαν 2016 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, απορρίφθηκε ομόφωνα και κατηγορηματικά, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου κ.λπ.). Η επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού των ελευθέρων επαγγελματιών- επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς της Ξάνθης.

Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Ι.Σ.Ξ. Καραδέδος Αναστάσιος

Ο.Σ.Ξ. Πανταζόπουλος Ανδρέας

Φ.Σ.Ξ. Κάλφα Δέσποινα

ΔΙΚ ΣΥΛ ΞΑΝ Κιούση- Σιούτη Κυριακή

ΤΕΕ ΞΑΝΘΗΣ Παυλίδης Πέτρος

loading...

Σχετικά Άρθρα