Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εδώ γίνεται χαμός και η Ξάνθη κοιμάταιιιιιι!!!!!!! Αντιδράσεις στον Έβρο για το σχέδιο περί διαμονής προσφύγων (videos)

Αντιδράσεις προκαλεί το ρεπορτάζ της Realnews που αποκάλυψε το σχέδιο του ΟΗΕ για φιλοξενία 87.900 προσφύγων σε διαμερίσματα έξι ελληνικών πόλεων.

Το ενοίκιο θα πληρώνεται για τα επόμενα δύο χρόνια από την Κομισιόν και σύμφωνα με το σχέδιο οι πρόσφυγες θα μείνουνσε κατοικίες που θα νοικιαστούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λέσβο, Ρόδο, αλλά και τον νομό Έβρου.

«Ενημερώθηκα ότι κάποια συνεργεία δημοσίων υπαλλήλων περιφέρονται στα χωριά κάνοντας καταγραφή των άδειων σπιτιών προκειμένου να σε αυτά-όπως ειπώθηκε- να φιλοξενηθούν κάποιους από τους πρόσφυγες που έρχονται σωρηδόν τα τελευταίο διάστημα» είπε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, σημειώνοντας πως διάβασε το δημοσίευμα της Realnews.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην υπόθεση των επιδομάτων που δίνει ή θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είμαι καθόλου ήσυχος, είμαι φοβερά ανήσυχος για το τι ενδεχομένως σημαίνει αυτή η κίνηση, πόσο επίσημη είναι και από πού προέρχεται» τόνισε ο μητροπολίτης.

« Στη δική μας περιοχής στη Θράκη, με την ξεχωριστή ιδιοπροσωπία , κατοικούμε και χριστιανοί και μουσουλμάνοι και έχουν δοκιμαστεί οι σχέσεις μας» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν στόχο να βρουν καλύτερη μοίρα αλλά να δημιουργήσουν αναταραχές.

«Αν έρθουν αυτοί στη Θράκη και εγκατασταθούν σε κάποια από τα χωριά μας, σε κάποιους χώρους υποδοχής, κάθε κακό, είτε είναι πραγματικό είτε υποθετικό, που θα γίνεται από αυτούς, θα το χρεώνουμε και στους δικούς μας μουσουλμάνους Θρακιώτες, με τους οποίους ζούμε τόσο όμορφα όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι άδικο» επισήμανε ο μητροπολίτης Άνθιμος. «Να μη γίνουμε φορείς ενός προβλήματος που δεν υπάρχει στον τόπο μας αλλά που ενδεχομένως κάποιοι θελήσουν να μας το δημιουργήσουν. Δεν θέλουμε το μακρύ χέρι καμιάς πολιτικής να παρέμβει και να μας χαλάσει αυτή την όμορφη ισορροπία και την αρμονική συμβίωση. Θα είναι άδικο και για τους μουσουλμάνους της περιοχής μας και για τους χριστιανούς» πρόσθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι είμαστε ένας από τους έξι τόπους που επελέγησαν από την κυβέρνηση προκειμένου να εγκατασταθούν κάποιες χιλιάδες προσφύγων» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, σημειώνοντας πως θα προκληθεί μια ανισορροπία στα σύνθετα και ευαίσθητα σημεία που πατάει η Θράκη και ο Έβρος συγκεκριμένα.

«Εάν η αυτή η κυβέρνηση καταφέρει να κάνει κι αυτό, που δημιουργεί πρόβλημα και προβληματισμό επί δέκα φορές σε σχέση με ένα hotspot, της λέω ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει γιατί εμείς εδώ που ζούμε διατηρώντας με τεχνική και με την ψυχή μας αυτές τις ισορροπίες , ζώντας θαυμάσιας με τους υφιστάμενους Έλληνες μουσουλμάνους» επισήμανε υπογραμμίζοντας πως είναι ό,τι  χειρότερο γι αυτό που λέγεται Θράκη οι μουσουλμάνοι μη Έλληνες.

Παράλληλα είπε ότι την Παρασκευή θα αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσουν που θα πραγματοποιήσουν και έκανε λόγο για αποτυχημένη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης για τη Θράκη και ιδιαίτερα για τον Έβρο.


Σχετικά Άρθρα