Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αυτό ήταν πλάκωσαν οι Τζιχαντιστές και στην Θράκη… συνελήφθησαν δύο στην Αλεξανδρούπολη

  • Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίκσκονται οι ελληνικές -και όχι μόνο- αρχές μετά τις δύο συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη.
  • – Ένας 29χρονος Βοσνιακής καταγωγής κι ένας 25χρονος από την Υεμένη συνελήφθησαν για ένα… μαχαίρι, πριν αποκαλυφθεί η σοβαρότατη τρομοκρατική δράση τους.
  • – Ο 29χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για λόγους τρομοκρατίας, αφού στο σπίτι του είχαν βρεθεί εκρηκτικά, αλλά κι ένα προπαγανδιστικό βίντεο.
  • – Στο βίντεο φέρεται να εμφανίζεται ο ίδιος και να απειλεί για τρομοκρατικό χτύπημα στον Λευκό Οίκο.
  • – Όλες οι λεπτομέρειες για την συνταρακτική υπόθεση με “άρωμα” τζιχαντιστών

Πώς έφθασαν στην Ελλάδα; Πόσες ημέρες κυκλοφορούσαν με τις χατζάρες στην Αλεξανδρούπολη; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο είναι 29 ετών, Βοσνιακής καταγωγής, ενώ ο δεύτερος είναι 25 ετών και κατάγεται από την Υεμένη. Ο 29χρονος, το 2005 είχε συλληφθεί μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι του στη Βοσνία, οι οποίες και είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, καθώς και μία ζώνη με εκρηκτικά κι ένα προπαγανδιστικό βίντεο με απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες!

Το χρονικό

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη. Ο 25χρονος κατάγεται από την Υεμένη και ο 29χρονος από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Ο τελευταίος είχε πάνω του ένα μαχαίρι, με τους αστυνομικούς να τους προσαγάγουν για τους σχετικούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι αυτοί έφεραν στην επιφάνεια την… πλούσια τρομοκρατική δράση του 29χρονου, αφού το 2005 και μετά από επέμβαση των μυστικών υπηρεσιών της Βοσνίας, είχε συλληφθεί, διότι στο σπίτι του είχαν βρεθεί εκρηκτικά, μία έτοιμη ζώνη με εκρηκτικά (σ.σ. από αυτές που φορούν οι καμικάζι), προπαγανδιστικό υλικό της Αλ Κάιντα, καθώς και ένα βίντεο με έναν κουκουλοφόρο ο οποίος εκτόξευε απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο!

Επειδή ο 29χρονος είχε κάνει και ταξίδια στη Βρετανία εκείνη την εποχή, ασχολήθηκε με την περίπτωσή του και η βρετανική μυστική υπηρεσία και διαπιστώθηκε ότι το άτομο που εμφανίζεται στο βίντεο είναι ο ίδιος και παράλληλα διαπιστώθηκαν και οι επαφές του με την Αλ Κάιντα στη Μέση Ανατολή.

Είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Μετά την αποφυλάκισή του τα ίχνη του χάθηκαν και πλέον βρέθηκε ξανά στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθώντας να περάσει στην Τουρκία μαζί με τον 25χρονο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για κατοχή πολεμικού υλικού, σε βαθμό κακουργήματος. Στην Ευρώπη βρίσκεται υπό καθεστώς διαρκούς επιτήρησης.

Σχετικά Άρθρα