Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τιμή για την Ξάνθη μας ο Γιάννης Σιδηρόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο Μπότση από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

sidiropoylos 2 sidiropoylos1

Στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε με το καθιερωμένο τελετουργικό η 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Ν. Μπότση.

Στην τελετή που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου της Παλιάς Βουλής, βρέθηκαν εκπρόσωποι της της Κυβέρνησης και της Βουλής , ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Καμίνης, η πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, αρκετοί βουλευτές και πολιτικοί και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Τα βραβεία του Ιδρύματος

Ανάμεσα στους 4 βραβευθέντες, βρέθηκε για πρώτη φορά ένας δημοσιογράφος από την Ξάνθη, ο διευθυντής του XanthiPress.gr Γιάννης Σιδηρόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε τα βραβεία στους:

Ελένη Βαρβιτσιώτη για τη δημοσιογραφική κάλυψη των εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο και τις ανταποκρίσεις της στον Σκάι και την Καθημερινή.

Μάρα Ζαχαρέα για την παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στους σταθμούς Μega. Alpha και Star.

Γιάννη Σιδηρόπουλο για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην Περιφέρεια με έμφαση στην καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων, ειδικά στην περιοχή της Θράκης

Όλγα Τρέμη για την πολύχρονη πορεία της στη δημοσιογραφία και την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και κεντρικών δελτίων ειδήσεων  στην ΕΤ-1, τον ΑΝΤ1, το Star και το Mega.

Ειδικά βραβεία σε δημοσιογράφους

Επίσης ειδικά βραβεία παρέλαβαν για το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ ο Αντώνης Γαλανόπουλος και η Κατερίνα Βλαχοδήμου, για την τοπική αυτοδιοίκηση ο Στέργιος Ζαμπάκας, για το οικονομικό ρεπορτάζ ο Γιώργος Παππούς και ο Γιώργος Παπανικολάου, το Βραβείο Δημοσιογραφίας Τεχνολογίας πήγε στην Σόνια Χαϊμαντά και το Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» στον Κωνσταντίνο Καλυβά.

Εξάλλου Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Σωτήρη Θεολογίδη από τη Θεσσαλονίκη για το δημοσιογραφικό και συγγραφικά έργο 40 ετών, στο Γιάννη Δημαρά για την ευδόκιμη και με ήθος διαδρομή του., στο Θόδωρο Νικολαϊδη εκδότη του Φωτός, το Γεώργιο Δόγα για την ευδόκιμη πορεία του, το Γεώργιο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για άτομα με αναπηρίες, το Χριστόδουλο Αξελό για την ευδόκιμη πορεία του στη δημοσιογραφία.

Ειδικές διακρίσεις

Τέλος ειδικές διακρίσεις παρέλαβαν η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας ORF για το χειρισμό ευαίσθητων και κρίσιμων ζητημάτων γύρω από την ελληνική κρίση και το Χαμόγελο του Παιδιού για τη γενικότερη προσφορά του.

loading...

Σχετικά Άρθρα