Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κοπή Βασιλόπιτας Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν.Ξάνθης (40 pics)

του Γεωργίου Γεωργιάδη, Προέδρου Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

 eaas xoros (39) eaas xoros eaas xoros (1) eaas xoros (2) eaas xoros (3) eaas xoros (4) eaas xoros (5) eaas xoros (6) eaas xoros (7) eaas xoros (8) eaas xoros (9) eaas xoros (10) eaas xoros (11) eaas xoros (12) eaas xoros (13) eaas xoros (14) eaas xoros (15) eaas xoros (16) eaas xoros (17) eaas xoros (18) eaas xoros (19) eaas xoros (20) eaas xoros (21) eaas xoros (22) eaas xoros (23) eaas xoros (24) eaas xoros (25) eaas xoros (26) eaas xoros (27) eaas xoros (28) eaas xoros (29) eaas xoros (30) eaas xoros (31) eaas xoros (32) eaas xoros (33) eaas xoros (34) eaas xoros (35) eaas xoros (36) eaas xoros (37) eaas xoros (38)

    Το Σάββατο, 23 Ιαν. 2016, τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο και πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 130  μελών και φίλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’Σ. Στρατού, Αντγος κ. Ιωσήφ Μαυράκης, ο Αντιπεριφεριάχης κ. Κωνσταντίνος  Ζαγναφέρης και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους προσελθόντες και τους ευχήθηκε για το καλό του Νέου χρόνου. Ειδικότερα ευχαρίστησε :

  • το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την αδιάλειπτη και τιμητική για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
  • το Δήμαρχο της Ξάνθης, για την 5η συνεχή παρουσία του στην εκδήλωση..
  • τον Αντιπεριφερειάρχη, για την 1η παρουσία του και ταυτόχρονα τον παρακάλεσε, για την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση 2 χρονιζόντων θεμάτων, της αρμοδιότητας ΠΕ Ξάνθης/ΔΤΥ, αναφορικά με 2 εκκλησάκια στα Πομακοχώρια. ( ΣΑΤΡΕΣ, και άνω Θέρμες).
  • Το Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σ. Στρατού, για τη παρουσία του, που είναι για μας εξαιρετική η τιμή και χαρά, όπως επίσης για τη διάθεση της Στρ.Λέσχης και της Στρατιωτικής Μουσικής. Επίσης , διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων, του ευχήθηκε, καλή επιτυχία στο Εθνικό του έργο και σ’ ανώτερα, όπως και να τον διαβεβαιώσω ότι οι Απόστρατοι της Ξάνθης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής κοινωνίας, είμαστε, καταρχήν, όλοι εθελοντές και παραμένουμε στο πλευρό του Δ’Σ. Στρατού και των ΕΔ γενικότερα, όπως και στους εν ενεργεία συναδέλφους μας.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε, με δείπνο, όπως και με τη βράβευση των 15 αριστούχων μαθητών Β’ και Γ΄ Λυκείου της περσινής χρονιάς. Τους εκφράστηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την επιτυχία τους. Στη συνέχεια τους επιδόθηκε, από τους επισήμους και το Τοπικό Συμβούλιο, το ‘’Βραβείο Προόδου της ΕΑΑΣ’’, για τις άριστες επιδόσεις τους.

Οι μαθητές που τιμήθηκαν είναι :

  • Γεώργιος ΚΟΥΜΑΡΑΜΠΗΣ του Αναστασίου, υιός Σχη ε.α., που αποφοίτησε  από τη  Γ’ Λυκείου με 19,5 ήδη φοιτητής Ιατρικής στο ΑΠΘ.  
  • Άννα ΚΡΟΥΣΤΑΛΑΚΗ, του Κων/ου κόρης Τχη ε.α.. που αποφοίτησε από τη Γ’ Λυκείου με 19,3 ήδη φοιτήτρια στο ΑΠΘ/Τμήμα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.
  • Παναγιώτης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ του Ιωάννη, υιός Ταξχου ε.α. που αποφοίτησε από τη  Γ’ Λυκείου με 19,2, ήδη Φοιτητής στη Σχ. Χημικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/κης.
  • Ευρυδίκη ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ του Αθανασίου κόρη Υπτγου ε.α., που αποφοίτησε  από τη  Γ’ Λυκείου με 18,90..Είναι ήδη Φοιτήτριας Παιδαγωγικό Θεσ/κης.
  • Παναγιώτης ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ του Ιωάννη, υιός Σχη ε.α., που αποφοίτησε από τη Γ’ Λυκείου με 18,6, ήδη Φοιτητής στη Σχολή  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
  • Ελένη ΡΟΙΔΟΥ του Ελευθερίου κόρη  Σχη ε.α., που αποφοίτησε  από τη  Γ’ Λυκείου με 18,3. Είναι  ήδη Φοιτήτρια  στην Αγγλική Φιλολογία του ΑΠΘ.
  • Ανδρεάννα ΠΕΧΛΕΒΑΝΟΥΔΗ του Γεωργίου, κόρη Ανθλγού ε.α., Κώστογλου Ελένης, ήδη Φοιτήτρια  στο ΔΠΘ/ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
  • Δέσποινα ΧΑΤΖΗΠΡΟΚΟΠΙΟΥ του Ματθαίου, κόρης Ανθλγού ε.α  Σολδάτου Όλγας, που προβιβάστηκε με 19,6 στη Γ’ Λυκείου/ 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.
  • Χριστίνα ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ του Λεωνίδα, κόρης Υπτγου ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ, 19,3 στη Γ’ Λυκείου/ 2ου ΓΕΛ Ξάνθης.
  • Θωμά ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ του Κωνσταντίνου, υιός Λγού ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ, 19,3 στη Γ’ Λυκείου/ 2ου ΓΕΛ Ξάνθης.
  • Μαρία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ του Παναγιώτη, κόρης Ανχη ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ, 19,6 στη Γ’ Λυκείου/ 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.
  • Γεωργία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ του Παναγιώτη, κόρης Ανχη ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ, 19,1 στη Γ’ Λυκείου/ 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.
  • Αφροδίτη ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ του Παναγιώτη, κόρης Ανχη ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ 18,6 στη Γ’ Λυκείου/ 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.
  • Αθανασία ΚΟΚΕΛΙΔΟΥ του Βασιλείου, κόρης Ανλγού ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ 18,6 στη Γ’ Λυκείου/ 3ου ΓΕΛ Χρυσούπολης.
  • Μάριο ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ του Ανδρέα, υιός Τχη ε.α. που προβιβάστηκε με  ΑΡΙΣΤΑ 18,3 στη Γ’ Λυκείου/ 3ου ΓΕΛ Ξάνθης .

    Επακολούθησε η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας και οι κληρώσεις των δώρων. Οι τυχεροί της βραδιάς που ‘’έτυχαν’’ τα φλουριά , είναι:

  • Η σύζυγος του Ανχη ε.α Δημητρίου Σαλαμούρα στη μεγάλη βασιλόπιτα. Το δώρο ήταν μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών, σε μεταξοτυπία,.
  • Η κόρη του Λγού  ε.α. Κωνσταντίνου Στογιαννόπουλου, στις ατομικές βασιλόπιτες, που το δώρο ήταν χειροποίητη μπιζουτιέρα.
  • Η αδελφή του Υπτγου ε,α Μαρίνου Σδρέβανου, το δώρο ήταν ένα tablet.
  • Η σύζυγος του Ανθστή ε.α. Βασίλειου Κοκκελίδη, το δώρο ήταν ένα γυναικείο κόσμημα .

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του, εξέφρασε κάποιες σκέψεις του, ενώ συνόψισε τις σημαντικές δραστηριότητες του 2015 και ακολούθως εστίασε στις αντίστοιχες μελλοντικές για το 2016. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι :

  • Το 2015 ,ήταν μια ακόμη πολύ δύσκολη και επώδυνη χρονιά για την ανθρωπότητα με τις αποτρόπαιες εικόνες που παρακολουθήσαμε, όπως και για  τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα προς όλους τους Έλληνες, όπως και ιδιαιτέρως στη δική μας κοινωνική ομάδα, με τις άδικες, αντισυνταγματικές.( μη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ) και ανεξήγητες περικοπές που επεβλήθησαν με εμμονή στους μισθούς και στις αντιστοίχως συντάξεις των ε.α και ε.ε στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, δεδομένο που ανάγκασε τους αποστράτους, να προβούν σε πρωτόγνωρες ενέργειες για την Κοινωνική μας Ομάδα, να συγκεντρωθούν μαζικά στην ΑΘΗΝΑ στις 20 Νοε .’15 και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παρά τις Πρωθυπουργικές εξαγγελίες και από τους σημερινούς Κυβερνώντες. Είμαστε,ωστόσο, υπερήφανοι για τους ε.ε. συναδέλφους, που επιτελούν ανεπηρέαστοι το Εθνικό τους έργο.
  • Τον ίδιο χρόνο όμως, το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, είχε και σημαντική συνεισφορά στα δρώμενα της περιοχής, κυρίως στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε υπάρχοντες Ι.Ν.στα Πομακοχώρια της Ξάνθης», διαχρονική δραστηριότητα, που τελεί υπό την σκέπη του Ποιμενάρχη της ΙΜΞΠ, πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την Τοπική Κοινωνία και ειδικότερα από τους ‘’ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ’’ Συλλόγους και έτσι ανακαινίστηκαν –υιοθετήθηκαν όλα τα Ιερά παρεκκλήσια .
  • Το 2016, θα είναι έτος Κοινωνικής και Εθνικής Προσφοράς.

Θα συνεχίσουμε, με περισσότερο κουράγιο και διάθεση, δεσμευμένοι από την ανταπόκριση σας, όπως και της Τοπικής Κοινωνίας, μαζί με τους άλλους 8 ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους.

  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΙ σε Ι.Ν που υπάρχουν στα Πομακοχώρια

Θα τελεστούν οι 34 εκκλησιασμοί, στις ημερομηνίες της αφίσας που εκδόθηκε. Οι προσεχείς κύριοι εκκλησιασμοί , είναι :

  • Γ’ Χαιρετισμοί  1η Απρ.( ΓΛΑΥΚΗ), και στη συνέχεια Δ’ Χαιρετισμοί 8 Απρ.(ΕΧΙΝΟΣ) και 10  Απρ. ( ΜΑΧΗ ΟΧΥΡΩΝ). ΕΧΙΝΟΣ .
  • 29 Απρ – Περιφορά Επιταφίου (ΕΧΙΝΟΣ).
  • 30 Απρ. ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΕΧΙΝΟΣ).
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ

        Προτρέπουμε όλους για τη συνεχή  παρουσία στις Εθνικές Επετείους – Ημέρες Μνήμης Γενοκτονιών και Επετειακά Μνημόσυνα σε πεσόντες υπέρ Πατρίδας, στον Ελλαδικό Χώρο, όπως στην ΚΥΠΡΟ και τη Β. Ήπειρο.

  • ΕΚΔΡΟΜΕΣ ( Προσκηνυματικές- Επιμορφωτικές)

Σχεδιάστηκαν και προτάθηκαν, στα μέλη μας,3 εκδρομές :

         23-28 Μαϊ.’16: Πελοπόννησο (5 διανυκτερεύσεις) ή ΚΥΠΡΟΣ

24-26.Ιουν.’16:Αργυρόκαστρο-Χιμάρα-Υψ.731.

27-28.Αυγ.’16  :Γιάννενα-Γράμμο.

  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  με Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ )

Τη φετινή χρονιά στο ημερολόγιο με τις εκδηλώσεις της ΦΕΞ, συμπεριλήφθηκαν και Ομιλίες-Παρουσιάσεις για Εθνικά και Ιστορικά Θέματα.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος προσκάλεσε, όλους τους παρευρισκομένους αλλά και όλα τα μέλη του Παραρτήματος, για τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή τους, στις δραστηριότητες που σχεδιάζονται από το Τοπικό Συμβούλιο (ΤΣ) του Παραρτήματος, για να συνεχίζουμε να είμαστε όλοι παρόντες στις Εθνικές Επετείους, να εκτελέσουμε στο σύνολό του το Πρόγραμμα μας και να προσφέρουμε όλοι, κυρίως από το χρόνο μας, και ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνατότητές του ή από το υστέρημα του, για να αναδυθούν και αναδειχθούν έτσι οι ευαισθησίες της Κοινωνικής μας Ομάδας, στην Ξάνθη, που ζούμε και γενικότερα στην ευρύτερη Περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος  απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχήθηκε σε όλους Υγεία και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, αναφέρθηκε για την παράδοση και το Έθιμο  της Βασιλόπιτας, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα στους αριστεύσαντες για τις επιδόσεις τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, γιατί αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον της Χώρας μας

Επακολούθησε το μουσικοχορευτικό δείπνο με αρκετό κέφι και χορό, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που προσήλθαν και γέμισαν την αίθουσα, το Προσωπικό της ΛΑΦ. Ξάνθης, για την άψογη υποδοχή- εξυπηρέτηση μας, όπως και τη Στρ. Μουσική, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της βραδιάς.

Σχετικά Άρθρα