Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Καταγγελίες από τους γιατρούς για το Νοσοκομείο Ξάνθης, σφυρίζουν αδιάφορα οι Συριζαίοι… (πρέπει να το διαβάσει κάθε Ξανθιώτης).

Κατέρρευσε το Σύστημα Υγείας στον Νομό Ξάνθης… καταγγελίες από τους γιατρούς, σφυρίζουν αδιάφορα οι Συριζαίοι…

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης: Το σύστημα Δημόσιας Υγείας στον Νομό Ξάνθης καταρρέει. Η έλλειψη κονδυλίων και η υποστελέχωση, έχουν οξύνει τα χρόνια προβλήματα των Υπηρεσιών Υγείας του Νομού με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή αδυναμία αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και επισημάνσεις προς κάθε αρμόδιο , τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης παραμένουν ανεπίλυτα .Το Νοσοκομείο δουλεύει χάρις στο φιλότιμο των γιατρών που αγωνίζονται να το κρατήσουν όρθιο, αβοήθητοι και με προσωπικό κόστος .Το μείζων πρόβλημα εντοπίζεται τώρα στην Παθολογική Κλινική που λειτουργεί με ελλειπές ιατρικό προσωπικό, κάτω από τα όρια ασφαλείας. Οι γιατροί της δουλεύουν μέσα σε άσχημες συνθήκες , με απλήρωτες εφημερίες, καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ανώτατου χρόνου εργασίας και έχουν ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης , αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του ιατρικού λάθους. Το έργο των γιατρών είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό. Δεν εκβιάζουν, δεν κλείνουν δρόμους για να προβάλουν τα δίκαια αιτήματα τους. Βιώνουν την πλήρη και απόλυτη εκμετάλλευση , καθώς υποχρεώνονται να εφημερεύουν πέρα από τις φυσικές αντοχές τους, ακόμα και γιατροί ηλικιακά πέραν των 60 ετών.

Το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σωρείας προβλημάτων. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η 4 η Υ.Π.Ε τα γνωρίζουν όλα αυτά, γνωρίζουν ότι οι λύσεις επείγουν και προσπαθούν αλλά χωρίς αποτέλεσμα .Ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε.

Και όμως ,κάτι κάνουν. Μέσα στα μύρια όσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σύστημα Υγείας φρόντισαν να διεκπεραιώσουν ρουσφετολογικά την μετάθεση ακτινολόγου του Νοσ. Ξάνθης στο Κ.Υ Καλαβρύτων. Ανέχτηκαν ή μεθόδευσαν αναρρωτικές άδειες του γιατρού από τις αρχές του χρόνου ώστε να μην εμφανιστεί στο Νοσ. Ξάνθης, ως όφειλε, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάθεση του. Σαν συνέπεια, η έλλειψη προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου αναγκάζει ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού και αδυναμία εκτέλεσης αξονικών τομογραφιών, υπερηχογραφημάτων, μαστογραφιών σε εξωτερικούς ασθενείς. Ενδιαφέρεται κανείς;

Μέσα στα μύρια όσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσ.Ξάνθης φρόντισαν να απολύσουν τον Διοικητή του. Ποιός θα ενδιαφερθεί να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα; Δεν είναι υποχρέωση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να αφήνει το επιστημονικό του έργο, να εγκαταλείπει τους ασθενείς και να αναλώνεται σε ατελέσφορες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με αρμοδίους και μη, για να καλύψει επείγουσες ανάγκες και χρόνιες ανεπάρκειες του Συστήματος.

Το έχουμε ξαναπεί. Στον Νομό Ξάνθης η πρωτοβάθμια περίθαλψη πάσχει , ένας σημαντικός Τομέας του Νοσοκομείου υπολειτουργεί, το ΕΚΑΒ σέρνεται. Το ΕΣΥ παραπαίει και οι αρμόδιοι παρακολουθούν ανήμποροι μοιράζοντας υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα αλλά χωρίς να παραλείπουν όπου μπορούν, να διεκπεραιώνουν προσωπικές εξυπηρετήσεις (κοινώς ρουσφέτια).

Το Σύστημα Δημόσιας Υγείας του Νομού Ξάνθης καταρρέει.

loading...

Σχετικά Άρθρα