Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Άνοιξε το νέο μονοπάτι από την Καλαμού προς την Γέφυρα του 4ου χιλιομέτρου…

Η νέα διαδρομή που ξεκινά από τη Μονή Καλαμούς και καταλήγει στη γέφυρα του Κόσυνθου, στο 4 ο χλμ. Ξάνθης- Σταυρούπολης, είναι καθαρισμένη και σηματοδοτημένη με πινακίδες πορτοκαλί χρώματος. Η διάνοιξη έγινε με τη συνδρομή μελών και φίλων του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καθώς και μελών των xanthirunners και Rodopi Ultra Trail.

Πρόκειται για το παλιό, πολυχρησιμοποιημένο άλλοτε μονοπάτι που κατέβαινε πίσω από την Καλαμού, το οποίο όμως ξεχασμένο για πολλά χρόνια έκλεισε αρκετά. Η μισή περίπου διαδρομή κινείται δίπλα στον Κόσυνθο και, αν εξαιρέσεις τα σκουπίδια (υπάρχει πρόταση να δοθεί η ονομασία plastic trail), είναι πολύ όμορφη. Η νέα διαδρομή συμπληρώνει το δίκτυο των μονοπατιών στην περιοχή των μοναστηριών και δίνει δυνατότητα για κυκλικές διαδρομές χωρίς τη χρήση δρόμων.

Επιπλέον καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε πρόχειρα με ασπροκόκκινη κορδέλα ένα ακόμα κομμάτι από τη γέφυρα του Κόσυνθου ως τη βρύση του δρόμου της Καλαμούς, όπου καταλήγει η διαδρομή «Πέτρινη» που έρχεται από την ποδηλατική πίστα. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που βοήθησαν.

Από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

 

Υ.Γ. Κι εμείς σας ευχαριστούμε ΕΟΣ xanthirunners και Rodopi Ultra Trail που φροντίζετε τα μονοπάτια μας και προσπαθείτε να κάνετε στην Ξάνθη μας το κάτι το διαφορετικό!!!

Σχετικά Άρθρα