Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επίσκεψη Ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας μαθητών σε Ζαγναφέρη- Αμοιρίδη

Στην Ξάνθη μαθητές από 5 χώρες της Ευρώπης, στα πλαίσια του Erasmus +

Κ. Ζαγναφέρης: Καλωσορίζουμε τους μαθητές στον τόπο μας

Μ. Αμοιρίδης: Πρεσβευτές της περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Ευρώπη

 erasmous (3) erasmous erasmous (1) erasmous (2)

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται η εκπαιδευτική επίσκεψη 30μελούς αντιπροσωπίας από μαθητές και καθηγητές Ευρωπαϊκών κρατών, στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος Erasmus plus και κατόπιν πρόσκλησης του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης. Το πρόγραμμα αφορά την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, πρακτική εξειδίκευση αλλά και απόκτηση πολύτιμων εμπειριών για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Erasmus + αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και χρήσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς λειτουργεί μέσα από τον πολιτισμό της νεολαίας και σε ένα μοναδικό περιβάλλον πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικότητας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη που καλωσόρισε την αντιπροσωπεία στην πόλη μας και ευχήθηκε καλή διαμονή και φιλοξενία.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μ. Αμοιρίδης τόνισε στην συνέχεια ότι οι μαθητές και καθηγητές παρόμοιων προγραμμάτων αποτελούν εν δυνάμει τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές της περιοχής μας, καθώς μεταλαμπαδεύουν στις χώρες τους τις θετικές εντυπώσεις και την προτροπή σε όλους να επισκεφτούν τον τόπο μας.

Ο Δ/ντης του 2ου Γ/σιου Π. Νταουτίδης επεκτάθηκε ιδιαίτερα στην συνύπαρξη διαφορετικών εθνών, γλωσσών, κουλτούρας και διαπολιτισμικότητας, κάτω από την «πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας», ενώ δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει αναφορές για την συνεισφορά της Ελλάδας στις αξίες και τα ιδανικά στην γενικότερη παιδεία και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Η επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπίας θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ενώ σειρά στις «πολιτειακές» επισκέψεις έχει ο Δήμαρχος Ξάνθης, καθώς οι φιλοξενούμενοι θα μεταβούν στο δημαρχείο για να γνωρίσουν τις τοπικές αρχές. Τέλος προβλέπονται ξεναγήσεις σε Άβδηρα, Φιλίππους και Πόρτο Λάγος.

Σχετικά Άρθρα