Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κάτι πάει να κάνει ο Παυλίδης με τους Βούλγαρους… αλλά οι διαδικασίες αργούν

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκαν οι Νομάρχες, Κίρτζαλι κ.Ιλια Ιλίεφ και Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Νεντυάλκο Σλάβοβ, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή.

Την συνάντηση εργασίας, απασχόλησαν το ζήτημα των βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές του μεθοριακού σταθμού Νυμφαία- Μακάζα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συμφορήσεις και ουρές οχημάτων, η διάνοιξη του δρόμου Δημαρίου-Ρούντοζεμ καθώς επίσης θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης σημείωσε ότι η βουλγαρική πλευρά βελτιώνει τις τεχνικές υποδομές στο μεθοριακό σταθμό, εγκατέστησε ηλεκτρονικό εξοπλισμό ταχείας διέλευσης οχημάτων. Έχει προγραμματίσει και τη διάνοιξη 2 επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας.

Ο Νομάρχης Κίρτζαλι κ. Ιλία Ιλίεφ γνωστοποίησε την εργώδη προσπάθεια εκ μέρους των αρχών της περιοχής, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διέλευση λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό μέχρι την άνοιξη.«Σύμφωνα με όσα μου βεβαιώθηκαν, θα μείνει η τελική πολιτική απόφαση των δύο πλευρών για τη διέλευση των λεωφορείων. Οι διαβεβαιώσεις που έχω από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Ξάνθης Δημάριο- Ρούντοζεμ- Σμόλυαν, ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου, υπενθυμίζοντας ότι «είναι στον αέρα η πρώτη πρόσκληση για την ένταξη 20.000.000 ευρώ. Θα ακολουθήσουν άλλα 5.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και άλλα 20.000.000 ευρώ από το ΥΠΟΜΕΔΙ για να διανοιχθούν τα πρώτα περίπου 10 χλμ».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε την συμφωνία των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, όπως πρέπει να λειτουργήσει και το σύνολο των τελικών δικαιούχων. Εξήρε την καλή συνεργασία και σε τομείς όπως είναι η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα η διαχείριση των πλημμυρών στον Έβρο.

(Δυστυχώς για την περιοχή μας πολλά χρόνια ακούω κάθετους άξονες συνεργασίες και τα ρέστα αλλά βλέπω ότι όλα αυτά προχωράνε εξαιρετικά δύσκολα… και χωρίς να τα κυνηγάς- όπως κάνει ο Παυλίδης- προκοπή δεν υπάρχει…).

Σχετικά Άρθρα