Κόμματα Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση των ιδιωτικών υπαλλήλων για την ψήφιση του ασφαλιστικού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η επίθεση στην Κοινωνική ασφάλιση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία από την κυβέρνηση, Το προετοιμαζόμενο σχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση μειώνει κι άλλο της ήδη πενιχρές συντάξεις, αναπροσαρμόζει προς το χειρότερο τον υπολογισμό των συντάξεων, έρχεται να περικόψει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δίνοντας τα βορά στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και τον μεγαλεμπόρων της υγείας. Αυξάνει κατακόρυφα τις ασφαλιστικές εισφορές για αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες, πραγματοποιεί νέες ενοποιήσεις Ταμείων, με παραπέρα συρρίκνωση των παροχών για όλους, καταργεί του ΕΚΑΣ. Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας, πρώτη δόση της λεγόμενης «δομικής μεταρρύθμισης» που θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια!

asfalistiko

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας κα πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά!

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Η έκβαση της μάχης θα εξαρτηθεί από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες. Το σωματείο μας με απόφαση του Δ.Σ. πήρε απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία την ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη βουλή. Και σας καλούμε στην:

Γενική Συνέλευση του Σωματείου το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για την οργάνωση της απεργίας

Είναι άμεση ανάγκη να δώσουμε το παρόν, να ενημερωθούμε για τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θέλει να φορτώσει για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες μας και την απάντηση που πρέπει να δώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι.

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Σχετικά Άρθρα