Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Υπογράφηκε η συνεργασίας μεταξύ Δημοκριτείου Πανεπιστημιου Θράκης και Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca

gusepe (3) gusepe gusepe (1) gusepe (2)

Το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca υπεγράφη την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή, μεταξύ του Πρυτάνεως του ΔΠΘ, Αθανασίου Θανάση Καραμπίνη και της Γενικής Γραμματέως των Διεθνών Βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη. Η συνεργασία θα έχει αρχικά πενταετή διάρκεια και περιλαμβάνει δράσεις για τη στήριξη του πολιτιστικού και επιστημονικού εθελοντισμού.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Καραμπίνης μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτιστικού εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, που προωθούν τα βραβεία και σημείωσε ότι είναι τιμή για το Πανεπιστήμιο να συμπράξει, να ενισχύσει τους σκοπούς τους στην ανάδειξη των ανθρώπινων αξιών και των νέων και να διευρύνει το πεδίο της κοινωνικής του αναφοράς. Ανέφερε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο επεκτείνει τις δραστηριότητές του, όχι μόνο στην περιοχή της Θράκης αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή.

Τόσο ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, όσο και η Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη ανέφεραν, ότι προγραμματίζεται ήδη μια κοινή δράση, η οποία θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Επιστημονική Επιτροπή των Βραβείων κάνει επίτιμο μέλος της τον κύριο Αθανάσιο Καραμπίνη, όπως ανακοινώθηκε στην τελετή που έγινε στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου.

Με τη σειρά της η Γ.Γ. των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη τόνισε πως «To έργο του ΔΠΘ είναι εξαιρετικό και με τη συνεργασία αυτή θα φέρουμε στο προσκήνιο όλες αυτές τις δράσεις ενώ θα αναδείξουμε νέους επιστήμονες και ανθρώπους της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι είναι η πρώτη τέτοια συνεργασία που γίνεται στη χώρα, η οποία τους χαροποιεί ιδιαίτερα ως ανθρώπους της περιοχής, την ίδια ως Ξανθιώτισσα και Θρακιώτισσα.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι καθήκον όλων των Θρακιωτών να ενισχύσουν την περιοχή τους και να συνεργαστούν για την ανάδειξη του πολιτισμού με ομόνοια και καλλιέπεια. Τέλος, έκανε μια σύντομη αναφορά στο θεσμό και τους σκοπούς των βραβείων Giuseppe Sciacca.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκτός από τη Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης που βραβεύτηκε στις Παιδαγωγικές επιστήμες από τα G. Sciacca, ο Διευθυντής Οργανωτικού G. Sciacca Ελλάδας  Τάσος Θεοδωρακέας, από το τμήμα Εξωτερικού, η Όλγα Φάκα, ο Συντονιστής ΑΜΘ G. Sciacca Ελλάδας, Γιάννης Μπούτος, η υπεύθυνη ΜΜΕ, Ολυμπία Κρυσταλλίδου, ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου G. Sciacca Δημήτρης Γιαννακούδης, ο Δημήτρης Μουρβάκης, εκ της Γραμματείας G. Sciacca η Έλενα Παπαχρυσοβέργη και η Νινή Γεωργανά.

Σχετικά Άρθρα