Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μαζί με τον Κυριάκο… τον νέο 47χρονο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Όγδοος Πρόεδρος της ΝΔ είναι από χθες o Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκλογή του οποίου στην ηγεσία της ΝΔ σηματοδοτεί την έναρξη μίας καινούργιας εποχής όχι μόνο για την ΝΔ, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.
Ο Κυριάκος ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που τον ήθελαν αδύναμο κατόρθωσε βήμα- βήμα να καταστήσει πλειοψηφικές στο εκλογικό σώμα της ΝΔ τις απόψεις του για δημιουργική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των δομών του κόμματος, αλλά και να πείσει για τη δυνατότητά του να διευρύνει την επιρροή της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου.
Κλειδί για την επιτυχία του 47χρονου νέου Προέδρου της ΝΔ, η επικράτηση του οποίου σηματοδοτεί και την μετάβαση της ηγεσίας σε μία νεώτερη γενιά, αποτέλεσε η πλήρης πολιτική πρόταση που παρουσίασε, ενώ είναι σαφές ότι το εκλογικό σώμα επιβράβευσε και την σταθερή τακτική, από την οποία δεν απομακρύνθηκε ακόμη και όταν ολόκληρη η ΝΔ σπαρασσόταν από προσωπικές συγκρούσεις μετά το φιάσκο της 22 ης Νοεμβρίου, να μιλά πάντοτε πολιτικά και να αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας και για την προοπτική επιστροφής της στον δρόμο των μεταρυθμίσεων και της ανάπτυξης.
(Ήμουν μαζί του σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο… μαζί με ακόμη 300 περίπου εθελοντές απ όλη την Ελλάδα… και είμαι περήφανος και για την διαδρομή αλλά και για το αποτέλεσμα… συνεχίζουμε μαζί #metonKyriako).
Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα