Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία συναίνεση στο ασφαλιστικό!!!

Μια νέα αντιπολιτευτική τακτική θα επιχειρήσει να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Bουλή και μάλιστα σε προ ημερησίας συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτός από το δριμύ κατηγορώ που θα εξαπολύσει εναντίον της κυβέρνησης, θα κάνει και αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν όπου το ασφαλιστικό έμπαινε κάτω από το χαλί. «Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας» τόνιζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου του κόμματος.

Παράλληλα, θα κατηγορήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ακολούθησε «καταστροφική για τον τόπο», καθώς στοίχισε 1,8 δισ. ευρώ και είναι ο λόγος που η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές στις συντάξεις και ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Θα κλείσει την πόρτα της συναίνεσης για το επίμαχο ζήτημα, υπενθυμίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπου δεν ψήφισε καμία μεταρρύθμιση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις δύο βασικές παρεμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας Δημήτρη Σιούφα, αλλά και από την Φάνη Πάλλη Πετραλιά με τη δραστική μείωση και ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ωστόσο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται να αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά θα περιγράψει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στην Συγγρού εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την προ ημερησίας συζήτηση με στόχο την πόλωση του πολιτικού κλίματος, κάτι που φάνηκε και στην ομιλία του την Κυριακή. Γι’ αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση δεχθεί. Στόχος του είναι να αποφύγει τον λαϊκισμό, αλλά όπως σημειώνουν συνεργάτες του, όλα θα εξαρτηθούν από την στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα