Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μια ευχή στον Αϊ Βασίλη… από τον Βασίλη Χαραλαμπίδη

Παραμονή Χριστουγέννων, μια ημέρα που όλοι οι δρόμοι αντηχούν από χαρούμενες παιδικές φωνές που ψέλνουν τα κάλαντα, προαναγγέλοντας το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Χριστού, επέστρεφα στο σπίτι μου. Εκεί συνάντησα τρία παιδιά της γειτονιάς μου να κάνουν απολογισμό των χρημάτων που μάζεψαν από τα κάλαντα. Λέει λοιπόν το ένα στα άλλα, με φωνή γεμάτη παράπονο, απορία και πρόσωπο θλιμένο και σκυθρωπό: ΄΄Πέρσυ μάζεψα 100 ευρώ, φέτος πολύ κάτω από 50΄΄. Απαντά το άλλο: ΄΄Εγώ πέρσυ μάζεψα 80 ευρώ και σήμερα μόνο 20 ευρώ΄΄. Απαντά και το τρίτο . ΄΄Εσείς πάλι καλά είστε, γιατί εγώ φέτος μάζεψα μόνο 12 ευρώ΄΄.
Έπειτα και τα τρία μαζί έκαναν μια ευχή: <<Αϊ Βασίλη κάνε του χρόνου να μαζέψουμε περισσότερα>>.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι μυθοπλασία, αλλά πραγματικό γεγονός που αντικατροπτίζει με τον πιο γνήσιο, παραστατικό και αυθεντικό τρόπο την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Μια κρίση που έκλεψε το χαμόγελο, τη χαρά από τις αθώες ψυχές των παιδιών μας, αφού μετέτρεψε τη γλυκιά προσμονή της παραμονής των Χριστουγέννων με τα κάλαντα, σε <<πικρή σοκολάτα>>.
Ας κάνουμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι μια ευχή στον Αϊ Βασίλη για τα παιδιά όλου του κόσμου: <<Να μη φάνε ποτέ άλλη φορά πικρή σοκολάτα>>.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Βασίλης Χαραλαμπίδης
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σχετικά Άρθρα