Λάσπη Τελευταία Νέα

Ο Σύριζα έστειλε αυτές τις μέρες τα ραβασάκια σε όσους έχουν «κόκκινο δάνειο»- Τι πρέπει να κάνουν όσοι λάβουν την επιστολή

Ουρά κάνουν οι δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια στα ειρηνοδικεία, προκειμένουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, που αυστηροποιούνται με το νέο έτος. Τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη έχουν τριπλασιαστεί, καθώς από 1 η Ιανουαρίου 2016 αλλάζει το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Με το νέο έτος θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τους αιτούντες ενώ το “μαξιλαράκι” της προστασίας της πρώτης κατοικίας για μια τετραμελή οικογένεια από τις 450.000 ευρώ αντικειμενική αξία πέφτει στις 220.000 ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ έδωσε προθεσμία 47 ημερών στους δανειολήπτες, μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2016, να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες ακολουθώντας το νομοθετικό πλαίσιο του Σύριζα έστειλαν ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από ένα μήνα να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους.

Όσοι παραλάβουν τη σχετική επιστολή, καλούνται από τις τράπεζες να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα αναγράφουν πλήρως τα οικονομικά τους στοιχεία. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι τράπεζες θα προτείνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια. Μεταξύ αυτών, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμείνει ο δανειολήπτης σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο. Όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν “μη συνεργάσιμοι“ και κινδυνεύει το σπίτι τους με πλειστηριασμό!

loading...

Σχετικά Άρθρα