Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Απόφαση Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΡΟΔΟΠΗΣ

Όπως και σε άλλες επιχειρήσεις έτσι και στη ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ η μεγαλοεργοδοσία επιδιώκει να δουλεύει με φτηνότερους εργαζόμενους σε ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας. Στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων που δημιουργήσανε παλιές και νέες κυβερνήσεις χτίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.Εμείς, οι αυριανοί εργαζόμενοι, αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις της εργοδοσίας που καταφεύγει σε απολύσεις.

Με τις εξελίξεις αυτές σε βάρος της εργατικής τάξης, είναι ολοφάνερο ότι οι αντιδραστικές αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης διατηρούνται και η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έχει την πρόθεση να επαναφέρει ούτε καν το προηγούμενο καθεστώς. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» ,  προσκυνώντας την πολιτική της Ε.Ε και των μονοπωλίων έρχεται να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση η προηγούμενη, στο δρόμο προς την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και το τσάκισμα του λαού και αποδεικνύεται λυτρωτική προς όφελος εργοδοτών, μεγαλοεργοδοτών και επιχειρηματικών ομίλων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΡΟΔΟΠΗ» οι οποίοι από την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη ξεκινάνε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία. Η προκλητική στάση της μεγαλοεργοδοσίας, ιδιοκτήτη ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο του γάλακτος και με μεγάλη κερδοφορία, να απολύσει δεκάδες εργαζομένους και να διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής γαλέρας στο εργοστάσιο πρέπει να συναντήσει την απάντηση όλων των εργαζομένων της Ξάνθης. Οι μεγαλοεργοδότες, αποθρασυμμένοι από το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι παλιότερες και η τωρινή κυβέρνηση διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, διαλύουν τις ζωές των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα