Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Λίγοι τον πίστεψαν στην Ξάνθη αλλά ο Μητσοτάκης πέρασε στον δεύτερο γύρο και μάλιστα με αξιώσεις να είναι ο επόμενος αρχηγός

– Ξεκάθαρη πρωτιά Βαγγέλη Μεϊμαράκη με ποσοστό άνω του 40% δίνει αέρα νίκης ενόψει δεύτερου γύρου των εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.
– Στο δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι βλέπουν … ντέρμπι με τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη.

– Δεν ικανοποίησε η τρίτη θέση το στρατόπεδο Τζιτζικώστα που θεωρεί ότι η παρέμβαση Καραμανλή υπέρ Μεϊμαράκη άλλαξε τα δεδομένα.

Ξεκάθαρο μήνυμα μιας κεντροδεξιάς στροφής του κόμματος φαίνεται πως έστειλε ο λαός της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχοντας μαζικά και στηρίζοντας τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι 400.000 του κόσμου που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν παράλληλα ότι η παράταξη μοιάζει να ξυπνάει από τον λήθαργο των απανωτών εκλογικών αποτυχιών.

Το επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 08:00 το πρωί από την ΚΕΦΕ που φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τη συμμετοχή του κόσμου, ωστόσο όλα δείχνουν προκαθορισμένα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι μπροστά με ποσοστό άνω του 40%, ενώ ακολουθεί και θα είναι ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο της 10η Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το επιτελείο του να προσδιορίζει ένα ποσοστό κοντά στο 30%, ποσοστό που του δίνει ελπίδες να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος στον δεύτερο γύρο.

Ένας δεύτερος γύρος που ίσος αποδειχθεί ντέρμπι καθώς, αν και δεν υπήρξε επίσημη δήλωση, όλα δείχνουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναμένεται να έχει διψήφιο ποσοστό, θα δώσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισοσκελίζοντας έτσι κατά μεγάλο ποσοστό την διαφορά του πρώτου γύρου.

Στο στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα επικρατεί προβληματισμός, αλλά και απογοήτευση, καθώς θεωρείται ότι η στήριξη του Κ. Καραμανλή προς τον Ε. Μεϊμαράκη άλλαξε τα δεδομένα, ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίαςε όπου είχε προβάδισμα ο περιφερειάρχης, ωστόσο παραμένει άγνωστο το τι θα πράξει ενόψει του δεύτερου γύρου, αν και πολύ δύσκολα οι ψηφοφόροι του θα στήριζαν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

Έτσι τα δεδομένα δείχνουν ντέρμπι και πως όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τα αποτελέσματα στην Ξάνθη

Ψήφισαν 3486 Νεοδημοκράτες έναντι 22250 που είχαν ψηφίσει τις εκλογές Σαμαρά- Ντόρας και έλαβαν:

Μεϊμαράκης: 1641 ποσοστό 47,07%

Μητσοτάκης: 761 ποσοστό 21,83%

Τζιτζικώστας: 792 ποσοστό 22,72%

Γεωργιάδης: 260 ποσοστό 7,46%

Άκυρα 21 ποσοστό 0,60%

Λευκά 11 ποσοστό 0,32%

Στην φωτογραφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον εκδότη μας Σταύρο Καρυπίδη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη.

loading...

Σχετικά Άρθρα