Αθλητικά Τελευταία Νέα

Με ισοπαλία επιστρέφει η Skoda Ξάνθη από τα Γιάννενα ΠΑΣ – SKODA 1-1

Στα πλαίσια της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΠΑΣ Γιάννινα και SKODA ΞΑΝΘΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στους «Ζωσιμάδες». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 48ο λεπτό από το πέναλτι του Τσουκαλά που υπέδειξε ο Σπάθας και προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της SKODA ΞΑΝΘΗ, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους να ισοφαρίζουν με τον Ερέα στο 80’ και να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα. Αυτήν ήταν η 8η φετινή ισοπαλία και η 6η μακριά από την έδρα της ξανθιώτικης ομάδας.

Στο πρώτο λεπτό μετά τη σέντρα του Στρούνα, η κεφαλιά του Μανιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο ενώ στο 20’ η καλή ενέργεια και η παράλληλη σέντρα του Νιέτο πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 26’ το σουτ του Νιέτο ήταν άστοχο ενώ στην επόμενη φάση η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε δοκάρι. Πιο συγκεκριμένα στο 34’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρυπίδης πήρε την κεφαλιά πιεζόμενος με την μπάλα να έχει ψηλοκρεμαστή πορεία προς την εστία, αλλά ο Βελλίδης με δύσκολη προσπάθεια απέκρουσε σε κόρνερ με τη βοήθεια και του δοκαριού. Στο 36’ ο Νιέτο έφυγε στην κόντρα επίθεση, καθυστέρησε για την τελική προσπάθεια όμως έβγαλε την σέντρα που πέρασε από όλους και κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και στη συνέχεια το σουτ του Λουσέρο κόντραρε σε κόρνερ. Στο 42’ άστοχο ήταν το σουτ του Ηλιάδη. Στο 45’ ο Βελλίδης μπλόκαρε και τη νέα ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Καρυπίδη.
Στο 46’ η προβολή του πιεζόμενου Ράνου μετά τη σέντρα του Νιέτο δεν βρήκε τον στόχο. Στο 48’ ο Ηλιάδης έπεσε στην περιοχή με τον διαιτητή Σπάθα να καταλογίζει το πέναλτι και τον Τσουκαλά να σκοράρει κάνοντας το 1-0. Στο 65’ το σουτ του Σολτάνι από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ. Στο 75’ ο Σολτάνι έχασε την ισορροπία του και την ευκαιρία για σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 80’ μετά από όμορφη επιθετική ενέργεια ο Καπετάνος «πάτησε» στον Ορφανίδη που έκανε το σουτ με τον Βελλίδη να αποκρούει εντυπωσιακά όμως στη συνέχεια μετά από ασίστ του Νιέτο από αριστερά, ο Καπετάνος άφησε την μπάλα και ο επερχόμενος Ερέα με πλασέ έκανε το 1-1. Στο 82’ άστοχο ήταν το σουτ του Καπετάνου και στο 88’ η προσπάθεια του Σολτάνι. Το φάουλ του Νιέτο στο 90’ δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά) με βοηθούς τους κ.κ. Στυλιανό Τσολάκη (ΕΠΣ Αθηνών) – Νικόλαο Καραϊσαρίδη (ΕΠΣ Πιερίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Καραντώνης Δημήτρης (ΕΠΣ Ημαθίας).
Στο 6’ έδειξε την κίτρινη στον Στρούνα, στο 11’ στον Λουσέρο, στο 60’ στον Γαρουφαλιά, στο 67’ στον Ηλιάδη, στο 89’ στον Τζημόπουλο

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γιάκος (82’ Σαπαλίδης), Μανιάς, Ηλιάδης (72’ Λίλα), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (90’ Κοζορώνης).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης (78’ Ορφανίδης), Λουσέρο, Φλίσκας, Βασιλακάκης (54’ Ερέα), Νιέτο, Σολτάνι, Ράνος (67’ Καπετάνος).

 

Σχετικά Άρθρα