Επιστολές Τελευταία Νέα

Ευχαριστήριο του ΔΛκΠ για την ημερίδα Γ. Βιζυηνού

Νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους/ όσες συνέδραμαν με οποιοδήποτε τρόπο και πήραν μέρος στην Ημερίδα με την ευκαιρία των 120 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Θράκα πρωτοπόρου δημιουργού Γεώργιου Βιζυηνού. Η Ημερίδα αυτή αποτελεί την αφετηρία πολλών εκδηλώσεων για τον Βιζυηνό. Η Έκθεση με φωτογραφίες, έντυπα και άλλα στοιχεία που εγκαινιάστηκε κατά την ημέρα της Ημερίδας θα παραμείνει σε λειτουργία για να την επισκέπτεται όποιος ενδιαφέρεται στον Πολυχώρο του Ιδρύματος στο Π των Καπναποθηκών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ : Τη συντονίστρια Μαρία Ψαλίδα. Τους εισηγητές: Αλέξανδρο Κατράνα, Γιάννη Μπακιρτζή, Νίκο Σεργκενλίδη, Θανάση Μουσόπουλο, Δέσποινα Γαβριηλίδου, Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, τους Γιάννη Στεφανίδη και Δήμητρα Κατάκη για τις αναγνώσεις απαγγελίες, τον Άγγελο Μουρβάτη για τις μελοποιήσεις.

Τιμή και χαρά για όλους μας ήταν η παρουσία του 2ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου που πήρε μέρος στην Ημερίδα με ένα ζωντανό και πρωτότυπο τρόπο.  Ευχαριστούμε τους Συντονιστές καθηγητές : Μ. ΓΚΟΓΚΟΥ – Μ. ΟΥΤΟΥ – Π. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ και τους μαθητές- μαθήτριες:  Λαψίδου Όλγα- Ρούφου Παν. – Σαμαρά Χαρίκλεια – Σολδάτου Ιωάν. –  Τσάκου Βλασία – Τσαγγαλίδου Δήμ. – Αραμπατζόγλου Γεωργία –  Σεβαστακης   Βασίλης – Βαγιανός Παναγιώτης – Κλωναράς   Αβραάμ – Ανδρέου Βασίλης  – Αραμπατζή Αναστασία.

Η Ημερίδα ήταν γεμάτη από τη ζωντάνια των νέων – όλων των βαθμίδων. Οι νέοι με τον καλύτερο τρόπο τίμησαν το Γεώργιο Βιζυηνό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη ζωγράφο Ειρήνη Βογιατζή για το θαυμάσιο έργο της του Γ. Βιζυηνού.

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, με τη συνδρομή και την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, καταφέρνει να οδηγεί τις εντόπιες δυνάμεις, τους νέους επιστήμονες και δημιουργούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, σε επαφή και επικοινωνία με τα μεγαλύτερα πνεύματα όχι μόνο της Θράκης αλλά και του οικουμενικού ανθρωπισμού. Πασχίζει για την εργασία και συνεργασία των Ξανθιωτών και Ξανθιωτισσών στο Μονοπάτι της Ζωής.

Δίνουμε ραντεβού σε ένα χρόνο, στην Ημερίδα στις 13 του Δεκέμβρη 2016,  να απαντήσουμε στο φλέγον ερώτημα:

«Τι (δεν) είναι πολιτισμός».

Καλές Γιορτές και Δημιουργικό 2016 για την πόλη και τους ανθρώπους της – για όλο τον κόσμο!

Θανάσης Μουσόπουλος

Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης

Σχετικά Άρθρα