Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προτάξει ένα νέο πολιτικό σχέδιο και ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε χθες, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3» και στο δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Ο κ. Σπίρτζης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας Κυβέρνησης που δεν ξέρει που πατάει και δεν έχει το θάρρος όταν διαφωνεί με μια πολιτική να παραιτείται.

Είχα συνεργαστεί με τον κ. Σπίρτζη, ως Πρόεδρος που ήταν τότε του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο οποίος δεν απάντησε ποτέ στις επιστολές που του είχα αποστείλει για να δούμε τους μηχανικούς που προσφέρουν και ιδιωτικό έργο. Ήταν πολύ καλός στο να προστατεύει τα συμφέροντα της συντεχνίας του και να διαιωνίζει την παλαιοπασοκική λογική.

Η ιστορία με το άβατο των Εξαρχείων πρέπει να τελειώνει. Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστικά στοιχεία επιβεβαιώνονται με την υπόθεση του κ. Λάμπρου, o οποίος παραμένει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των τρομοκρατών.

Επί των ημερών μας ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Η Αριστερά πρέπει να καταλάβει ότι το μονοπώλιο της βίας ανήκει στην αστυνομία.

Ένας από τους λόγους που δεν ψήφισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ο “μαύρος” Δεκέμβρης του 2008 όταν παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε.

Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια luben Αριστερά των καφενείων και του φραπέ και όχι των αγώνων.

Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί τα μικρά ρουσφέτια που βρίσκονταν στα συρτάρια των Υπουργείων. Η Κυβέρνηση ας ασχοληθεί με το πρόβλημα αντιρετροϊκών φαρμάκων και το ξήλωμα των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε χωρίς σχέδιο και θα μείνουν ακέφαλα για μήνες.

Νομοθετεί  η Κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές χωρίς να υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποιές είναι οι δημοσιονομικές συνέπειες.

Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου, που είναι η εφαρμογή του μνημονίου, χτίζεται ένα στυγνό κομματικό κράτος. Η Κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου, απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Καλώ τους πολίτες να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί χρειαζόμαστε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία θέλω να εκπροσωπήσει το 40% του ΝΑΙ και να εκφράσει την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και την “άλλη” Ελλάδα που δημιουργεί παρά την κρίση.

Σέβομαι απόλυτα τον κ. Καραμανλή. Το μόνο που λέω είναι πως ότι λέγεται πρέπει να λέγεται δημόσια. Γίνεται πολλή φασαρία, πράγμα που από μόνο του δείχνει την ίδια την παθογένεια του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται reboot. Δεν θέλω ένα κόμμα που ο καθένας να μετριέται με το πόσο κοντά είναι σε κάποιον από τους επιφανείς πολιτικούς της παράταξης.

Δεν θα γίνει η Νέα Δημοκρατία αξεσουάρ του κ. Τσίπρα να υπερψηφίζει όταν κινδυνεύει να χάσει η Κυβέρνηση την πλειοψηφία. Δυο μήνες μετά τις εκλογές όλοι έχουν την αντίληψη ότι η χώρα πάει στην λάθος κατεύθυνση.

Ζητώ από τους πολίτες να σκεφτούν ποια είναι τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο επόμενος πρωθυπουργός. Πρέπει να τον σκεφτούν να κάθεται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής και με την ελληνική σημαία μπροστά να αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προτάξει ένα νέο πολιτικό σχέδιο και ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας.

loading...

Σχετικά Άρθρα