Αθλητικά Τελευταία Νέα

Γνωρίζοντας τους ποδοσφαιριστές των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης

Λίγες ώρες πριν τις αναμετρήσεις της ΕΠΣ Ξάνθης με την ΕΠΣ Θράκης για τα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πέντε ποδοσφαιριστές μίλησαν για τις εμπειρίες τους αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία των Μικτών ομάδων Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης αμέσως μετά τις σχολικές τους υποχρεώσεις και ευχαριστούμε τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν.

Η αρχή έγινε με τον Κυριάκο Χατζηκυριάκο (Μικτή Νέων) που αγωνίζεται στην θέση του μέσου και φοράει την φανέλα του Άρη Πετεινού από το 2008. « Είναι η 1η μου χρονιά στην ΕΠΣ Ξάνθης και μπορώ να πω ότι είναι καταπληκτική εμπειρία. Η ομάδα δίκαια βρίσκεται στην 1η θέση και όλοι μας θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Μέχρι τώρα έχω αγωνιστεί και στα 3 παιχνίδια (2 ως βασικός και 1 ως αλλαγή) και όλοι είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες προκλήσεις».

Όσο για το ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζει ο 15χρονος απάντησε άμεσα: « Ο Ινιέστα της Μπαρτσελόνα είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Προσφέρει στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι και εύχομαι να μπορέσω να κάνω και εγώ κάποια στιγμή τα ίδια».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδοσφαιριστής του Άρη Πετεινού συμμετείχε με την αντρική ομάδα του Άρη Πετεινού στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 αλλά και στο φετινό έχοντας συμμετοχές τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.

Μάριος Ευθυμιάδης

Στην παρέα μας προστέθηκε και ο Μάριος Ευθυμιάδης, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λεύκης αλλά και της Μικτής Παίδων, που άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών.

« Τα παιδιά στο σχολείο αλλά και οι φίλοι μου έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ομάδες, η τηλεόραση σχεδόν κάθε μέρα έχει παιχνίδι οπότε δεν ήταν δύσκολο να αρχίσω και εγώ να παίζω ποδόσφαιρο σε οργανωμένο επίπεδο, σε επίπεδο ομάδας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην ΕΠΣ Θράκης ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα. Η προσπάθεια μου ξεκίνησε τον Αύγουστο όπου 70 παιδιά συμμετείχαν στις προπονήσεις και έφτασα έως τον Δεκέμβριο να είμαι στην αποστολή της ομάδας. Ήταν μια εμπειρία όμορφη και αγχωτική αλλά στο τέλος όλοι καταλάβαμε ότι πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση.

Όσο για το αν μπορεί να συνδυάσει το σχολείο με τις προπονήσεις: « Για την ώρα μπορώ και προσπαθώ να χωρίζω τις ώρες μου όπως πρέπει ώστε να μην μένω πίσω. Με καλό προγραμματισμό μπορείς να τα επιτύχεις».

Φίλιππος Δημητριάδης

Ο Φίλιππος Δημητριάδης φοράει την φανέλα της Skoda Ξάνθη II και η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε το 2010. Μπορεί ως τώρα να μην είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε κάποιο παιχνίδι αλλά αυτό δεν τον πτοεί, το αντίθετο μάλιστα. « Είμαι χαρούμενος για την εμπειρία και νομίζω πως είναι όνειρο παιδιών να συμμετέχουν με στις Μικτές ομάδες. Πέρα από το ποδόσφαιρο έχεις την ευκαιρία να γνωριστείς με παιδιά από άλλες ομάδες ώστε να εκπροσωπήσεις τον Νομό σου. Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρξουν πολλές ανατροπές, να βάλεις γκολ και αμέσως να δεχτείς. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα συνέχεια.

Σε σχετική ερώτηση για το ποιον αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή θαυμάζει, η απάντηση του ήταν ταχύτατη: « Κρίστιαν Μπέιλ»

Ανδρέας Σαμαράς

Ο μεγαλύτερος της παρέας, Ανδρέας Σαμαράς, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 2000, συγκαταλέγεται στις περιπτώσεις ότι το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά καθώς ο πατέρας του Χρήστος υπήρξε ποδοσφαιριστής που 100αδες συμμετοχές σε Εθνικά πρωταθλήματα.

« Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο το 2007 και αυτή την στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής του Απόλλων Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης. Αγωνίστηκα και το 2013-2014 στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ (Παίδων) και μπορώ να πω ότι οι περισσότερες προπονήσεις μας έχουν βοηθήσει ώστε να δεθούμε μεταξύ μας τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Είμαστε μια οικογένεια και πραγματικά χαιρόμαστε όταν βρισκόμαστε στις προπονήσεις της Δευτέρας με τα παιδιά από τις άλλες ομάδες».

Όσο για την ερώτηση για το πώς ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: « Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο στην Α Εθνική κατηγορία και κάπως έτσι ξεκίνησα να παίζω και εγώ. Έχω δει φωτογραφίες του αλλά και βίντεο με τα παιχνίδια του και θα ήθελα να αγωνιστώ και εγώ σε υψηλό επίπεδο.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να συνδυάσει ποδόσφαιρο και μαθήματα απάντησε: « Το σχολείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και δεν το παραμελώ εξαιτίας του ποδοσφαίρου. Πρώτα τελειώνω τις σχολικές μου υποχρεώσεις και μετά το ποδόσφαιρο».

Μπαργκάν Τζεμαλή

Ο Μπαργκάν Τζεμαλή αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μέσου και πέρα από ποδοσφαιριστής της Μικτής Νέων είναι και ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ν. Ζυγού με τον οποίον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

« Η συμμετοχή μου στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις με την μεγάλη ομάδα του Ηρακλή με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Οι μεγαλύτεροι παίχτες με την εμπειρία που διαθέτουν με βοηθάνε σε πράγματα που πρέπει να διορθώσω και τους ευχαριστώ για αυτό».

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΕΠΣ Θράκης αλλά για την 1η θέση στον όμιλο ο νεαρός ποδοσφαιριστής τόνισε: « Πρέπει να κλείσουμε τον κύκλο των αγώνων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να σημειώσουμε την 4η νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Μετά μας περιμένουν άλλες υποχρεώσεις απέναντι σε ομάδες άλλων Νομών τους οποίους θέλουμε να κερδίσουμε και να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά».

Σχετικά Άρθρα