Επιστολές Τελευταία Νέα

Υπουργοί από άλλο «πλανήτη»!!! Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Διαβάζω, χωρίς να με εκπλήττει αλλά και με θλίψη γιατί όλα όσα έλεγα και έγραφα για την επιπολαιότητα και τον ερασιτεχνισμό με τα οποία αντιμετωπίζει  η κυβέρνηση τα τρομακτικά κοινωνικά – και ανθρωπιστικά- προβλήματα τα οποία  η ίδια δημιούργησε, αποδεικνύεται ότι ισχύουν .

«Μόλις χθες – λέει η είδηση- οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας αντέδρασαν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη δημιουργία καταυλισμού μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.Σήμερα το πρωί έξω από την ολυμπιακή εγκατάσταση του γηπέδου χόκεϊ  είχαν  ήδη στηθεί σκηνές. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός του vimaonline.gr κατέγραψε και ένα μεγάλο φορτηγό από όπου ξεφόρτωναν σκηνές. Σε πλάνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ φαίνεται πως μπροστά από το κτίριο έχουν ήδη στηθεί δύο μεγάλες σκηνές, που παραπέμπουν σε σημεία οργανωμένης και μόνιμης υποδοχής. Μάλιστα  κυβερνητικά κλιμάκια έκαναν αυτοψία στο χώρο του Ελληνικού για να στηθούν αντίσκηνα προκειμένου να εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός των παράνομων μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στην Αθήνα».

Μια μικρή γεύση της ανάλυσής μου στο αυριανό φύλλο της «Ανεξαρτησίας» για τον αρμόδιο υπουργό-μαιευτήρα κ. Μουζάλα, αποδεικνύει ότι το θέμα το είχαμε δει και το είχαμε επισημάνει έγκαιρα : « Εκτός από άλλες δηλώσεις του- διαμάντια, μας είπε προχτές – ίσως από μόνος του το σκέφτηκε, ίσως κάποιος εξ ίσου «σκράπας» σύμβουλός του το σκέφτηκε- ότι τις χιλιάδες των μεταναστών που έφτασαν – και συνεχίζουν να φτάνουν- από την Ειδομένη : « Στις 17/12 θα τους μεταφέρουμε αλλού, δεν ξέρουμε ακόμα πού».

Μα πέσμου ειλικρινά βρε υπουργέ, εσύ που με τα ιατρικά σου «χέρια» δίνεις ζωή, πως είναι δυνατόν να κάνεις μια τέτοια δήλωση; Και μη μου πεις ότι «είμαι ειλικρινής και λέω τα πράγματα όπως τα πιστεύω» γιατί κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Το δέχτηκε – ενδεχομένως να το επεδίωξες κι όλας, δεν έχω ιδέα- το πόστο το  συγκεκριμένο στην κυβέρνηση. Με ποιες  προσλαμβάνουσες παραστάσεις, με ποιες γνώσεις, με ποιες εμπειρίες;»

Να το πάρουμε όλοι χαμπάρι ότι με υπουργούς-μαιευτήρες στη Μετανάστευση( Μουζάλας),  δημοσιογράφους της Αυγής στην Παιδεία (Φίλης) και Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ( Μπαλτάς) – και άλλες ανάλογες περιπτώσεις- δουλειά δεν πρόκειται να κάνουμε. Διότι πολιτικά όντα μπορεί να είναι, ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα αλλά το αντικείμενό τους;

Σχετικά Άρθρα