Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα ουρλιαχτά που ακούει ο κ. Τσίπρας είναι από τους απελπισμένους πολίτες που βλέπουν να τους οδηγεί στο γκρεμό»

«Το καραβάνι του πρωθυπουργού πράγματι προχωρά. Δυστυχώς, όμως, στην έρημο της πραγματικής οικονομίας. Και τα ουρλιαχτά που ακούει είναι από απελπισμένους πολίτες που βλέπουν ότι τους οδηγεί στο γκρεμό». Την απάντηση αυτή στην αιγυπτιακή παροιμία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι παρά τις δυσκολίες η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται  με θετικό πρόσημο. Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο του 2015.

Ποτέ μια Κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά στην οικονομία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η οικονομία επιστρέφει στην ύφεση, τα δημόσια οικονομικά επιστρέφουν σε πρωτογενές έλλειμμα, τα δημόσια έσοδα είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων 10 ετών πάρα τη φοροκαταιγίδα, οι επενδύσεις έχουν παγώσει και οι τράπεζες χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Στη συνωμοσία της μετριότητας του ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν θα συναινέσουμε. Δεν θα αργήσει να οικοδομηθεί μια άλλη συναίνεση, της αξιοπρέπειας και της αριστείας και σ’ αυτήν τη συναίνεση δεν θα έχει θέση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ.

Σε αυτήν τη γκρίζα πραγματικότητα υπάρχει η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς που θέλει σε πείσμα των καιρών να δημιουργήσει, να χτίσει και να παράγει. Η Ελλάδα που αντιστέκεται στον αριστερό εξισωτισμό και πιστεύει στις αξίες της αριστείας και της αξιοκρατίας και διεκδικεί το δικαίωμα στην προκοπή.

Σχετικά Άρθρα