Οικονομία Τελευταία Νέα

Στην νέα λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα… το μισθολόγιο του Δημοσίου

Δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνει η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας φόρων, ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποκρατικοποιήσεις και clawback στα φάρμακα. Αμαλυτικά η λίστα με τις 13 προαπαιτούμενες δράσεις που θα ψηφιστούν έως τις 18 Δεκεμβρίου:

1) Σχεδιασμός της ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ. Οι ελληνικές Αρχές θα καταθέσουν ένα υπόμνημα στους θεσμούς που θα παρουσιάζει τις επιλογές για τις βασικές αποφάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό της ανεξάρτητης γραμματείας εσόδων, για να διασφαλιστεί η γρηγορότερη σύνταξη και υιοθέτηση του νόμου.

2) Υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων: α)Οι ελληνικές αρχές θα υιοθετήσουν μέτρα για διασταυρωμένους ελέγχους στις δεξαμενές καυσίμων ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο και β)θα προσλάβουν μια επιτροπή προμήθειας για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση λογισμικού για ανάλυση πληροφοριών για τον ΦΠΑ μέσω δικτύου ώστε να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη (carrousel).

3) Αποφάσεις για την εφαρμογή του claw back (πλαφόν δαπανών) για τα νοσοκομεία: α)Η κυβέρνηση θα εκδώσει την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και β)θα εκδώσει υπουργική απόφαση για την αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων Μεταρρυθμίσεις του Χρηματοπιστωτικού Τομέα

4) Ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ

5) Νομοθεσία για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών

6) Στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια

7) Υιοθέτηση 10 μέτρων από την εργαλειοθήκη (toolkit II) του ΟΟΣΑ

8) Αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα

9) Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία

10) Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία

11) Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

12) Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο Δημόσια διοίκηση

13) Μισθολόγιο στο Δημόσιο…

Σχετικά Άρθρα