Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση ούτε μας θέλει ούτε τη θέλουμε»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τους δημοσιογράφους, Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015 θα γίνουν στις αρχές του 2016.

Θα ήθελα οι εκλογές να είχαν γίνει, όμως, δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο.

Μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο διάσπασης. Για να γίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να μάθει να ζει και με τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες μέσα στο Κόμμα. Αυτό σημαίνει ένα πλαίσιο εσωκομματικής Δημοκρατίας πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι μιας Κυβέρνησης που μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. Στις επιμέρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνούμε θα τις ψηφίζουμε.

Η Κυβέρνηση ούτε μας θέλει ούτε τη θέλουμε! Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ζήτημα πλειοψηφίας ας συγκροτήσει άλλη πλειοψηφία χωρίς εμάς. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε για να διαφωνήσει ο κ. Τσίπρας και να πάει μετά στην Κ.Ο. να τους ζητήσει να στηρίξουν. Πραγματική διάθεση συναίνεσης δεν υπάρχει.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει, υποτίθεται, τη συναίνεση όμως δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν ζητήσει συγνώμη θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα.

H πρόταση Μεϊμαράκη προεκλογικά για καφέ στην Κουμουνδούρου δεν με έβρισκε σύμφωνο και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είχε συζητηθεί στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι υπέρ της συναίνεσης υπό δυο προϋποθέσεις: Πρώτον να υπάρχει ειλικρινής αυτοκριτική από τον κ. Τσίπρα και δεύτερον η συνεννόηση να είναι πολύ ευρύτερη πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Εμείς δεν παρέχουμε μια συναίνεση αλα καρτ! Όταν συνεχίζεται το πάρτι στο Δημόσιο και καταστρέφεται η Παιδεία δεν μπορούμε να συζητάμε για συναίνεση.

Δεν βλέπω ενδεχόμενο εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στελεχώνει το Κράτος με κολλητούς και φίλους θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα, ως κίνηση πραγματικής συναίνεσης, να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο αντικειμενικό να επιλέγουμε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο.

Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων για να στελεχώσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή με μια πολύ πιο λιτή δομή.

Δεν έχω δει τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Καραμανλή να παρεμβαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία. Με τον κ. Σαμαρά υπήρχαν διαφορές που είχαν να κάνουν με την οικογενειακή ιστορία. Από τη στιγμή που δέχθηκα να γίνω υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά άφησα τα ιστορικά βαρίδια πίσω μου.

loading...

Σχετικά Άρθρα