Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Οι Συριζαίοι Βουλευτές δηλώνουν ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα… οι απολύσεις συνεχίζονται!!!

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση συμφιλίωσης, στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, ο κ. Νεφελούδης, με θέμα τις απολύσεις εργαζομένων από την τοπική γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ. Στη συνάντηση αυτή αρνήθηκαν να προσέλθουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας.

Στη ίδια συνάντηση, εκτός του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, παρευρέθησαν από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου μαζί με τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Ξάνθης κ. Στογιαννίδης Γρηγόρης.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χαρακτηριστική ήταν η απουσία της εργοδοσίας, από τη διαδικασία προσπάθειας να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση αλλά και την αδιαφορία των εκπροσώπων της εταιρείας απέναντι σε διαδικασίες θεσμοθετημένες σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και την απροθυμία της να δώσει ουσιαστική λύση, σεβόμενη την εργατική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καυτηρίασαν την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης, η οποία με απολύσεις προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, ώστε να πάψουν να διεκδικούν με νόμιμους τρόπους  τα  δικαιώματά τους .

Ο βουλευτής Ξάνθης, Στογιαννίδης Γρηγόρης, ζήτησε από τον Γεν. Γραμματέα να καλέσει τηλεφωνικά τον πρόεδρο της επιχείρησης και να του ζητήσει να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις.

Φανερό είναι από τα οικονομικά στοιχεία, ότι οι απολύσεις δεν είναι απόρροια της δεινής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, αλλά μία απόπειρα να τιμωρήσει την συνδικαλιστική δράση, τακτική που βλέπουμε να μεταχειρίζονται ουκ ολίγοι εργοδότες, επικαλούμενοι ωστόσο «οικονομοτεχνικούς λόγους».

Οι βουλευτές του νομού, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Γιαννακίδης Στάθης και Στογιαννίδης Γρηγόρης, δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων έως ότου δικαιωθούν στο αίτημά τους για επιστροφή  των απολυμένων στην εργασία τους και θα αγωνισθούν ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα.

Σχετικά Άρθρα