Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Έκτακτο: Έκρηξη στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης! Πέντε τραυματίες!

Έκρηξη σημειώθηκε στις 18:15 στον σταθμό του Μετρό στο Μπαιαράμπασα στην Κωνσταντινούπολη! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν ένας νεκρός και άγνωστος αριθμός τραυματιών.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε έναν μεγάλο και πολυσύχναστο σταθμό του Μετρό στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η έκρηξη έγινε στον σταθμό Μπαιράμπασα και υπάρχει ένας νεκρός και άγνωστος αριθμός τραυματιών.

Όλα τα δρομολόγια έχουν σταματήσει και στο σημείο υπάρχουν ασθενοφόρα και αστυνομία. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι κομβικός στην Κωνσταντινούπολη, ενώ όπως μεταδίδει η Telegraph, η έκρηξη φέρεται να έγινε με την χρήση ενός μετασχηματιστή ισχύος.

 

Ανανέωση

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε ανισόπεδη διάβαση κοντά στον σταθμό του μετρό, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αρχής είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί στο σταθμό Μπαϊράμπασα αφού ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει ότι πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή. Η αστυνομία ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης είναι ακόμη άγνωστη και διεξάγει έρευνα.

Ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο σταθμό του μετρό προκλήθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό κι έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως αρχικά είχε διαρρεύσει το ότι υπήρχε κι ένας νεκρός, είδηση που έτσι κι αλλιώς μεταδίδονταν με επιφύλαξη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρέχουν οι τουρκικές αρχές, μονάχα τραυματίες έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής κι ακόμη κι εκεί το πεδίο δεν είναι ξεκάθαρο όσον αφορά στον αριθμό.

Σχετικά Άρθρα