Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η εκλογή ξεκινάει από το μηδέν»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL 97.8» και στη δημοσιογράφο, Κάτια Μακρή.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Το 30% είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Η διαφορά των 11 μονάδων θεωρώ ότι είναι αναστρέψιμη. Η εκλογή ξεκινάει από το μηδέν.

Σέβομαι και εκτιμώ τον κ. Μεϊμαράκη ωστόσο συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι μια επιλογή στασιμότητας. Αν ήθελε να κάνει αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία θα το είχε ήδη κάνει από τη θέση του Γραμματέα.

Το 60% των πολιτών ψήφισαν αλλαγή και ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά σημαντικές αλλαγές και αυτό με κάνει αισιόδοξο για το δεύτερο γύρο.

Δεν έχω δει δημόσια δήλωση από τον κ. Καραμανλή. Έχει το δικαίωμα να στηρίξει όποιον θέλει. Αν όντως στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί ή με προβληματίζει. Έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ό,τι θέλει πίσω από το παραβάν.

Έφτασα στο 30% χωρίς να με στηρίξει κανείς με τη δύναμη των επιχειρημάτων μου, του πολιτικού λόγου και της αλήθειας. Ο κόσμος με επέλεξε για τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου και όχι για το επίθετό μου.

Τα περί νεοφιλελευθερισμού περίμενα να τα ακούσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτές οι διακρίσεις δεν ανήκουν στην πολιτική του 20ου αιώνα.

Ξεκίνησα μόνος μου, δεν στηρίχθηκα σε μηχανισμούς, πήρα το μεγάλο στοίχημα να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας και του ορθού λόγου κόντρα στον λαϊκισμό και είδα ότι αυτή η προσπάθειά μου ανταμείφθηκε και ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών.

Δεν θα αρνηθώ στήριξη από κανέναν αλλά δεν διαπραγματεύομαι στήριξη και δεν θα κάνω συμφωνίες. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα και δεν επηρεάζονται πλέον τόσο εύκολα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε την Κυβέρνηση αλα καρτ. Δεν θα συζητήσω οτιδήποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν πάρει πίσω τα όσα κάνει στην Παιδεία. Για μένα η Παιδεία είναι απόλυτη προτεραιότητα. Δεν θα είμαστε μόνιμα το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να περάσει τα νομοσχέδια να παραιτηθεί.

Στη Νέα Δημοκρατία θα πάμε σε έκτακτο συνέδριο εντός δυο μηνών, θα αλλάξω το καταστατικό, θα υπάρχει ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, θα έχουμε μια πολύ πιο λιτή κεντρική δομή, θα αλλάξουμε γραφεία και θα κάνουμε εντελώς διαφορετική διαχείριση των οικονομικών. Θα ξαναχτίσουμε το κόμμα από την αρχή με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες. Δεν θα μπορεί να δανείζεται πλέον, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με την κομματική επιχορήγηση και τις φανερές δωρεές.

Έχω πρόθεση να ζητήσω αλλαγές στον εκλογικό νόμο και μείωση του αριθμού των βουλευτών. Δεν θα αποποιηθώ τις θέσεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα