Έργα από την Περιφέρεια ΑΜΘ στη Γκιόλα της Θάσου, στον καταρράκτη Λειβαδίτη, στα Στενά του Νέστου και το Μονοπάτι της Ζωής στην Ξάνθη - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Έργα από την Περιφέρεια ΑΜΘ στη Γκιόλα της Θάσου, στον καταρράκτη Λειβαδίτη, στα Στενά του Νέστου και το Μονοπάτι της Ζωής στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα της βελτίωσης της προσβασιμότητας σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, προχώρησε η ένταξη των παρακάτω έργων και τεχνικών παρεμβάσεων.

  1. Έργο διαμόρφωσης και βελτίωσης της πρόσβασης, για την προσέγγιση (έως μια απόσταση ασφαλείας που δεν θα το επιβαρύνει) στο παγκόσμιας φήμης μνημείο της φύσης «Γκιόλα» στη Θάσο, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
  2. Εργασίες ανάδειξης-αξιοποίησης του μονοπατιού του περιαστικού δάσους της Ξάνθης, γνωστού ως το «Μονοπάτι της Ζωής», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ δυνάμει της ΣΑΕΠ 531, με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Δασών Ν. Ξάνθης. Το μονοπάτι ξεκινά από τη γέφυρα του Σαμακώφ και δια του περιαστικού πευκοδάσους της πόλης της Ξάνθης από το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς στο 5 ο χιλ. της οδού Ξάνθης- Σταυρούπολης.
  3. Εργασίες βελτίωσης βατότητας μονοπατιού του Καταρράκτη Λειβαδίτη, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, από τη ΣΑΕΠ 531, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Δασών Ν. Ξάνθης. Μέσω των τεχνικών παρεμβάσεων επιδιώκεται η βελτίωση της προσβασιμότητας των επισκεπτών προς τον καταρράκτη, μια περιοχή ιδιαίτερα ελκυστική για τους περιηγητές κάθε ηλικίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης μονοπατιού στα στενά του Νέστου στην Ξάνθη, ύψους 25.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δασαρχείο Σταυρούπολης.

Σχετικά Άρθρα