Αγροτικά Τελευταία Νέα

Καρτέρευσε και το ηλεκτρονικό σύστημα των εξετάσεων των αγροτών για το πιστοποιητικό φαρμάκων

Σε μέγα φιάσκο εξελίχθηκαν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, το προηγούμενο διήμερο. Αιτία, η αδυναμία του ηλεκτρονικού συστήματος να υποστηρίξει τον μεγάλο αριθμό των εξεταζόμενων αγροτών που είχαν δηλωθεί από τα πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας.

Την Πέμπτη έληγε η αρχική προθεσμία για το “χαμηλό” παράβολο των 25 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλει κάθε παραγωγός, προκειμένου να λάβει μέρος στις εξετάσεις. Σχεδόν 5.000 αγρότες που άφησαν τα χωράφια τους και πήγαν στα ΚΕΚ όλης της χώρας, είδαν το σύστημα να καταρρέει και να τινάζεται η διαδικασία στον αέρα!

Μάλιστα, πολλοί παραγωγοί που έχασαν τα μεροκάματά τους, έφυγαν οργισμένοι από εξεταστικά κέντρα, δηλώνοντας πως δεν θα προσέλθουν άλλη μέρα για το πιστοποιητικό, το οποίο είναι υποχρεωτικό από πλέον, για να μπορούν να αγοράζουν γεωργικά φάρμακα όλοι όσοι ασχολούνται (ακόμα και ερασιτεχνικά) με την αγροτική παραγωγή.

Οι ευθύνες βαρύνουν αναμφίβολα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που ενώ μπορούσε να προβλέψει μέσα από τη βάση δεδομένων του, τον τεράστιο αριθμό των αγροτών που είχαν “κλείσει” τις εξετάσεις τους τις δύο τελευταίες ημέρες της προθεσμίας, δεν έδωσε οδηγίες στα εξεταστικά κέντρα, ώστε να προλάβει την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά μετά από όλα αυτά το υπουργείο έδωσε παράταση για το παράβολο των 25 ευρώ!!!

Σχετικά Άρθρα