Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εορταστικός Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανός, στο ΩΡΑΙΟ (pics)

DSCN7277R DSCN7279R DSCN7291R DSCN7292R DSCN7295R DSCN7297R DSCN7302R DSCN7303R DSCN7304R DSCN7306R DSCN7309R DSCN7310R DSCN7313R DSCN7314R

Τελέστηκε την 26 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Στυλιανού, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό,  Πανηγυρικός  εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Πομακοχώρι Ωραίο.

Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος ετέλεσε την αρτοκλασία , επικουρούμενος στην τελετή από τον  Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη, ο οποίος  ιερούργησε. Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη) προσήλθαν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης συνολικά πάνω από 100 άτομα, με ΙΧΕ οχήματα και δύο (2) λεωφορεία, που μίσθωσαν οι ‘’Κτήτορες’’ και ο ‘’ανάδοχος’’ σύλλογος. του Ιερού Παρεκκλησίου.

Στο εκκλησίασμα ήταν επίσης και άνδρες από Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής του ΑΤ Εχίνου, Υπάλληλοι του Δασαρχείου Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, όπως και ο Πρόεδρος κ. Φάνης Καραμπιπέρης με τον Ταμία κ. Δημοσθένη Δημαρά και άλλα μέλη της Ένωσης των Αποστράτων Αστυνομικών. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε σε όλους, από τις οικογένειες των κτητόρων και του αναδόχου συλλόγου, καφές, αναψυκτικά όπως και εδέσματα σε καφενείο του χωριού, με την παρουσία  του Σεβασμιωτάτου, οποίος χαιρέτισε εγκάρδια όλους τους παρευρισκομένους κατοίκους του Ωραίου, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον ενώνουν.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, και ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, όπως και τον ‘’ανάδοχο’’ Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης, ιδιαίτερα την ταμία τους, κ. Ελένη Παπαδοπούλου, όπως  και την οικογένεια των ‘’κτητόρων, αφοί ΜΠΑΛΑΒΑΝΙΔΗ, που συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

 

Γράφει: Ο Υποστράτηγος ε.α.Γεώργιος Γεωργιάδης Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα