Μειονότητα Τελευταία Νέα

Οι Επιθέσεις μίσους κατά της «Τούρκικης μειονότητας» της Δυτικής Θράκης είναι στην έκθεση εγκλήματα μίσους του ΟΑΕΣΕ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Ε.Ο.Τ.Δ.Θ: Οι επιθέσεις με κίνητρο το μίσος για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2014 πήραν μέρος στην Αναφορά Εγκλημάτων Μίσους 2014 που κυκλοφόρησε από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ στις 16 του Νοέμβρη του 2015 τον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας για την Ανεκτικότητα). Ετήσια έκθεση των εγκλημάτων μίσους του ΟΑΣΕ-ODIHR κάνει λόγο για στοιχεία που υποβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) τον Απρίλιο του 2015.

Το 2014, Εγκλημάτων Μίσους Πληροφόρησης του ΟΑΣΕ-ODIHR περιλαμβάνει τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από 43 κράτη που συμμετέχουν, καθώς και περιστατικά έχουν αναφερθεί από 122 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που καλύπτει συνολικά 46 χώρες. Στην έκθεση, το μίσος περιστατικά και το μίσος στοιχείων για την εγκληματικότητα ταξινομούνται ανάλογα με τα κίνητρα προκατάληψη, και συγκεκριμένα το ρατσισμό και την ξενοφοβία, προκατάληψη εναντίον των Ρομά και Σίντι, του αντισημιτισμού, προκατάληψη κατά των μουσουλμάνων, η προκατάληψη κατά των Χριστιανών και των μελών άλλων θρησκειών, προκατάληψη ενάντια σε άλλες ομάδες , η προκατάληψη εναντίον των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών και η μεροληψία εις βάρος των ατόμων με αναπηρίες και άλλων ομάδων. Αναφέρεται ότι η Ελλάδα αναφέρει σε τακτική βάση στοιχεία τα εγκλήματα μίσους στον ΟΑΣΕ και το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η εισαγγελική αρχή και η έδρα της Κρατικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας συλλέγουν στοιχεία των εγκλημάτων μίσους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από την Ελλάδα, η ελληνική αστυνομία καταγραφεί 71 εγκλήματα μίσους κατά τη διάρκεια του 2014, εκ των οποίων 29 είχαν διωχθεί, και υπήρχαν 5 καταδικάστηκες αποφάσεις.

Η ABTTF ανάφερε περιστατικά μίσους της Δυτικής Θράκης που σημειώθηκαν το 2014

Η ABTTF είχε αναφέρει στον ΟΑΣΕ-ODIHR τις επιθέσεις με κίνητρο το μίσος κατά των προσώπων και των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, καθώς  για τα μουσουλμανικά νεκροταφεία και τζαμιά στη Δυτική Θράκη που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014. Η επίθεση σε Τέμενο στην Αλεξανδρούπολη, αφήνοντας ένα κεφάλι χοίρος κομμένο στις 13 Απριλίου 2014 και την επίθεση σχισμένες σελίδες Κορανίου πεταμένα με φυλλάδια  του Κόμματος Χρυσής Αυγής  στο τοπικό νεκροταφείο της Ρόδου στις 23 Φλεβάρη 2014 έχουν συμπεριληφθεί στην ετήσια έκθεση των εγκλημάτων μίσους του ΟΑΣΕ-ODIHR. (Οι Τούρκοι δουλεύουν σε κάθε επίπεδο… η Ελλάδα κοιμάται…).

 

Σχετικά Άρθρα